PRI PADU AUTOBUSA U REKU POGINULO SEDMORO OSOBA: Jezivi detalji nesreće u Sankt Peterburgu (VIDEO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

11. 05. 2024. u 16:47

PUTNIČKI autobus je pao u reku u ruskom gradu Sankt Peterburgu, pri čemu je poginulo najmanje sedam ljudi, saopštio je Istražni komitet.

ПРИ ПАДУ АУТОБУСА У РЕКУ ПОГИНУЛО СЕДМОРО ОСОБА: Језиви детаљи несреће у Санкт Петербургу  (ВИДЕО)

Foto: Eks printskrin/ Sergio Lorè

Kako je saopštilo Ministarstvo za vanredne situacije, devet osoba je izvučeno iz potopljenog vozila, nakon akcije spasavanja u kojoj je učestvovalo 69 spacioca i 18 jedinica specijalizovane opreme. Policija je saopštila da je u trenutku nesreće u autobusu bilo "oko 20 ljudi", dok svedoci tvrde da su neki putnici uspeli da izađu iz vozila bez pomoći.

Kako prenosi "Russia Today", pad su snimile kamere za video nadzor, a na snimku se vidi kako vozač očigledno gubi kontrolu nad vozilom u toku skretanja. Vidi se kako autobus nabija nekoliko automobila pre nego što je probio zaštitnu ogradu i pao u reku Mojku. Vozilo se tada skoro potpuno potopi u vodu.

Komitet za transport Sankt Peterburga potvrdio je incident, rekavši da je vozač izgubio kontrolu nad autobusom, što je dovelo do toga da je vozilo palo u vodu sa Pocelujevskog mosta (Most poljubaca).

Prema navodima policije, vozač je zadržan u policijskoj stanici i protiv njega je pokrenut krivični postupak. Gazeta.ru je prenela da je, prema preliminarnim podacima, vozač mogao da izgubi kontrolu nad vozilom zbog posledica iznenadnih zdravstvenih problema.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: TORNADO U AJOVI: Pogledajte katastrofu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!