OLUJA TUTNJI NAD EVROPOM: U ovim delovima je najgore, smenjuju se udari gromova i još jedna opasna prirodna nepogoda

Novosti online

05. 05. 2024. u 19:44

NAD zapadnom i centralnom Evropom danas se nalaze dva ciklona, koji donosi vrlo nestabilno vreme širom zapadne, centralne i jugozapadne Evrope.

ОЛУЈА ТУТЊИ НАД ЕВРОПОМ: У овим деловима је најгоре, смењују се удари громова и још једна опасна природна непогода

Foto: Profimedia

Centar ciklona sa zapada Evrope nalazi se nad Atlantikom i donosi oluje vetrove obalnom području zapadne Evrope.

Jaki pljuskovi sa grmljavinom zahvatili su šire područe Francuske i Španije. Lokalno na ovom području ima i jačih grmljavinskih oluja i nepogoda, uz grad i jake gromove. Ovi grmljavinski sistemi i procesi premeštaju se dalje prema istoku, pojašnjava Đorđe Đurić.

Istovremeno, ciklon sa centrom iznad Danske i južnog dela Baltičkog mora donosi padavine centralnoj Evropi, a području od juga Nemačke do Češke i Poljske i pljuskove sa grmljavinom.

Lokalno i na ovom području ima grmljavinskih oluja i nepogoda, a one su najizraženije na području jugu Nemačke, naročito na području Bavarske, uz grad i jake gromove.

Na području zapadne i centralne Evrope i narednih dana očekuju se česti pljuskovi sa grmljavinom i olujne nepogode. U isto vreme Rusiju će zahvatiti jako zahlađenje sa snegom, a nakon kratkotrajne stabilizacije vremena, od utorka i naše područje očekuje česta grmljavinska nestabilnost sa pljuskovima i uz mogućnost oluja.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije