OTIŠLA GENZBUROVA MUZA: Preminula DŽejn Birkin

FRANCUSKA pevačica, manekenka i glumica, engleskog porekla, Džejn Birkin preminula je u 76. godini. Bila je poznata kao supruga, velika ljubav i muza poznatog francuskog kompozitora i interpretatora Serža Genzbura.

ОТИШЛА ГЕНЗБУРОВА МУЗА: Преминула Џејн Биркин

Foto: Profimedia

Čuven je njihov duet “Volim te, ni ja tebe” koji je najpre bio osmišljen za Genzbura i Brižit Bardo.

Telo beživotne Birkin u njenom stanu pronašla je medicinska sestra koja je došla da je obiđe.
Džejn Birkin je imala lakši moždani udar 2021. godine, posle čega je bila primorana da otkaže niz koncerata. Nastupe je ponovo otkazala u martu ove godine, jer je slomila ramenu kost.
Kćerka komandanta britanske kraljevske mornarice Dejvida Birkina i glumice Džudi Kempbel, za koju se priča da je imala i krvne veze s britanskom kraljevskom porodicom, iz prvog braka s muzičarem Džonom Berijem dobila je kćerku Kejt, dok se iz njenog kasnijeg braka sa Seržom Genzburom 1971. rodila poznata francuska glumica Šarlot Genzbur. Sa Genzurom se razišla početkom osamdesetih, a kasnije je sa rediteljem Žakom Doalonom rodila kćer Lu.
Džejn je glumom počela da se bavi sa 17 godina, a 18 godina starijeg Serža je upoznala 1969, na snimanju filma “Slogan” reditelja Pjera Gremblaa. Kasnije je izjavila da joj je na prvom susretu bio “komplikovan i  arogantan”. Ljubav je ubrzo pobedila. Zanimljivo je da je 1973. godine u filmu “Don Žuan 73 ili Da li je Don Žuan Žena” glumila ljubavnicu - Brižit Bardo….
Iako se rastala sa Seržom, on je nastavio da komponuje pesme za njene buduće albume, sve do svoje smrti 1991. godine.
Džejn je uvek zadržala svoj simpatični jak engleski naglasak u izgovoru, koji je bio i ostao nerazdvojni deo njenog šarma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor