TRAGEDIJA NA KRIMU: Novinarka poginula tokom vežbe gađanja

Tanjug

28. 10. 2022. u 22:04

ŠEF dopisništva medijske grupe "Rosija sevodnja" u Simferopolju Svetlana Babajeva poginula je danas u nesreći tokom vežbe gađanja na poligonu na Krimu, prenose RIA Novosti.

ТРАГЕДИЈА НА КРИМУ: Новинарка погинула током вежбе гађања

Poslednje pripreme vojnika za manevre / Foto TASS

Šefica dopisništva medijske grupe „Rusija sevodnja“ u Simferopolju Svetlana Babajeva poginula je u nesreći tokom vežbe gađanja na poligonu na Krimu.

Babajevu je u spletu nesrećnih okolnosti ubio zalutali metak na vojnom poligonu na kojem je trenirala sportsko streljaštvo.

Svetlana Babajeva je pored ostalog bila na čelu dopisništva RIA Novosti u Londonu i u SAD.

Saučešće povodom smrti Babajeve izjavili su brojni ruski zvaničnici.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je njena tragična smrt neverovatan gubitak za celokupno rusko novinarstvo.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev takođe je izrazio saučešće rekavši da je njena smrt neverovatan gubitak za Rusiju imajući u vidu da je ona bila profesionalac koja je novinarstvu pristupala na neuobičajen način.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (1)

PRINCEZA PONOVO TRUDNA: Nova prinova u britanskoj kraljevskoj porodici