MEKSIKO ČEKA URAGAN: Predviđene oluje i poplave

Tanjug

22. 10. 2022. u 09:33

OČEKUJE se da uragan Roslin snažno udari u pacifičku obalu Meksika donoseći sa sobom opasnu oluju i poplave, saopštio je američki Nacionalni centar za uragane (NHC), a meksičke vlasti su apelovale na stanovnike pojedinih oblasti da se sklone na bezbedno.

МЕКСИКО ЧЕКА УРАГАН: Предвиђене олује и поплаве

Foto: EPA

Roslin je u petak ojačao u kategoriju jedan uragana dok se približavao letovalištima u centralnom Meksiku, dodao je NHC.

Pripreme da se zaštite životi i imovina stanovništva bi trebalo "što pre završiti" za oblasti u kojima je izdato upozorenje u meksičkim državama Halisko i Najarit, ističu lokalni zvaničnici.

Pretpostavlja se da će uraganski nalet da dođe do obale do kraja dana ili sutra ujutro.

NHC predviđa da bi Roslin mogao da donese vetrove od 180 kilmetara na čas kako prilazi mestu San Blas, pre nego što oslabi kako prodire dalje u kopno.

U petak uveče, vetrovi su duvali do 140 kilometara na čas.

Prognoze kažu da će Roslin doneti obilne padavine širom jugozapadnog Meksika, u delove država Kolima, Halisko, Najarit i Sinaloa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?