TAJMS TVRDI: Britanska ministarka navodno se zalaže za poboljšanje marihuane u drogu klase A, sličnu heroinu

Novosti onlajn

10. 10. 2022. u 17:51

MINISTARKA unutrašnjih poslova Suela Braverman navodno se zalaže za poboljšanje marihuane u drogu klase A, sličnu heroinu i kokainu

ТАЈМС ТВРДИ: Британска министарка наводно се залаже за побољшање марихуане у дрогу класе А, сличну хероину

FOTO: EPA

Britanska ministarka unutrašnjih poslova Suela Braverman navodno razmatra prelazak kanabisa sa klase B na drogu klase A. Ovaj potez bi marihuanu stavio u rang sa kokainom, ekstazijem, heroinom, LSD-om, magičnim pečurkama i kristalnim metamfetaminom.  

Prema Tajmsu, koji se poziva na neimenovani izvor „upoznat sa Bravermanovim razmišljanjem“ , zvaničnik je rekao svojim saveznicima da je na „istoj strani“ kao grupa konzervativnih policajaca i komesara za kriminal koji su nedavno pozvali na suzbijanje kanabisa .

Ukoliko bi se povećala na klasu A, maksimalna kazna za posedovanje kanabisa povećala bi se sa pet na sedam godina zatvora, dok bi se najstroža kazna za dilovanje droge povećala sa 14 godina na doživotnu kaznu iza rešetaka.

Braverman, koji je prošlog meseca postao ministar unutrašnjih poslova zemlje, navodno se snažno protivi dekriminalizaciji marihuane, tvrdeći da bi takav potez poslao „kulturni“ i „politički“ signal da je upotreba kanabisa „prihvatljivo ponašanje“. Ona takođe veruje da bi lek mogao biti povezan sa brojnim zdravstvenim problemima, kao što su psihoze, rak i urođene mane. 

Ministar unutrašnjih poslova takođe navodno planira da se obračuna sa korisnicima droga iz srednje klase i predložio je uvođenje nasumičnih testova na drogu u kancelarijama i pokretanje obrazovnih kampanja o vezi između upotrebe kokaina, kriminalnih grupa i eksploatacije mladih ljudi.

Ministarstvo unutrašnjih poslova još nije dalo nikakve zvanične izjave o nadogradnji klasifikacije leka, iako se veruje da Braverman trenutno razmatra relevantnu analizu i da bi uskoro mogao da izađe sa najavom.

Prošle nedelje, komesar policije i kriminala u Dorsetu, Dejvid Sidvič, izvestio je da najnoviji zdravstveni podaci o kanabisu navodno dokazuju da je to „droga za prolaz“ i „leka broj jedan“ koja mlade ljude danas šalje na lečenje. Zvaničnik je pozvao na ponovnu procenu kazni u vezi sa kanabisom koje su dostupne organima za sprovođenje zakona - prenosi RT.

BONUS VIDEO:

POČINjE DA KULjA LAVA: Snimci iz vazduha erupcije vulkana Stromboli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (1)

TURIZAM KAO FAKTOR MIRA: Obrazovno i duhovno iskustvo koje širi um