POSLEDNJI IZVEŠTAJ SA FRONTA: Ukrajinske snage i jedinice puka Azov su desetkovane; Raketirana Odesa, potopljen ukrajinski minopolagač

P. Z. S. /telegramt/voenkorKotenok

22. 03. 2022. u 22:42

SPECIJALNA operacija ruske vojske u Ukrajini ušla je u 27. dan. Raketni udari po ukrajinskim ciljevima, i žestoke borbe na pojedinim pravcima se nastavljaju.

ПОСЛЕДЊИ ИЗВЕШТАЈ СА ФРОНТА: Украјинске снаге и јединице пука  Азов су десетковане; Ракетирана Одеса, потопљен украјински минополагач

Foto printskrin jutjub

Vojni ekspert Boris Rožin dao je kratak rezime rezultata operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine za 22. marta 2022. godine, za telegram kanal Voenkor Kotenok Z.


MARIUPOLj - Ulične borbe. Prema DNR-u, oko polovina od 14,5 hiljada pripadnika Oružanih snaga Ukrajine u vreme formiranja kotla u borbeno gotovom stanju ostala je u Mariupolju. Ostali su ubijeni, ranjeni, nestali, zarobljeni ili infiltrirani u region Zaporožja.

MARINKA – U toku je juriš na selo. Trupe polako napreduju, ali ima još dosta posla do potpunog čišćenja ovog utvrđenog područja.

UGLEDAR - Trupe se približavaju naselju Velika Novoselka sa juga, što je pomerilo odbranu Oružanih snaga Ukrajine i napredovalo se do naselja Novomikhailovka. Ugledar još nije uzet.

AVDEJEVKA - Nema značajnih promena. Protivnapad 25. brigade nije uspeo jedinice su izbačene iz naselja Verkhnetoretskoje. Na području naselja Novoselka-2 vode se borbe.

LNR - Bez promena u Lisičansku, Severodonjecku i Popasni. Jedinice iz Čečenije raspoređene su na front da učestvuju u čišćenju naselja.

IZJUM – U toku su borbe, ali je rano govoriti o nekakvoj prekretnici. Pojačani su udari na aglomeraciju Slavjansko-Kramatorsk, a udari su i na železnički čvor u naselju Pavlograd i objekti u selu Lozovaia.

HARKOV - Nema značajnih promena. Borbe severno i istočno od grada. Glavne bitke, kao i ranije, su negde na periferiji.

KIJEV - Nema velikih promena. Uprkos „kontraofanzivi“, Ukrajina je danas priznala da Oružane snage RF kontrolišu Buču, Gostomel i deo Irpina. A glavni zadatak neprijatelja je da zadrži naselje Irpin. Istovremeno, ne postoji snimak koji bi potvrdio punu kontrolu Oružanih snaga RF nad Makarovim, tako da propaganda o ponovnom zazimanju mesta nema smisla, kao prethodno u Buči. Zapadno od Kijeva nastavljene su borbe srednjeg intenziteta severoistočno od naselja Brovari. Černigov - nema promene.

NIKOLAJEV-ODESA - Novi ozbiljni udarci na grad. Lučka infrastruktura je ozbiljno oštećena. Uništeno je nekoliko objekata i koncentracija Oružanih snaga Ukrajine. Nema aktivnih ofanzivnih akcija. U oblasti Odese, prema nizu izveštaja, fregata Admiral Makarov je uništila ukrajinski brod Netešin, koji je postavljao mine.

ZAPOROŽJE - Pravac Kamenskoje-Orehov-Guljaipole postaje sve jači. Dolazi do pregrupisavanja snaga. Ali malo je verovatno da će ofanziva početi pre čišćenja Mariupolja. Nikopolj - nema promene.

BONUS VIDEO - OSLOBOĐENjE JE BLIZU: Žestoke borbe u Mariupolju, Rusi uništavaju nacističke jedinice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAMEŠTALJKA OD POČETKA: Bivši obaveštajac otkrio mračnu tajnu debate u SAD