OGROMAN PRITISAK NA BOLNICE: Rekordan broj novih slučajeva u Češkoj, više od 25.000 novozaraženih

Tanjug

24. 11. 2021. u 11:40

ČEŠKA je danas prijavila najveći dnevni porast novih infekcija kovida-19, jer je broj slučajeva prvi put premašio 25.000, što je izvršilo dodatni pritisak na bolnice.

ОГРОМАН ПРИТИСАК НА БОЛНИЦЕ: Рекордан број нових случајева у Чешкој, више од 25.000 новозаражених

Foto: AP

Češko ministarstvo zdravlja prijavilo je 25.864 nova slučaja korona virusa, dok je broj hospitalizovanih obolelih od kovida skočio na oko 5.600, sa manje od 1.000 pre mesec dana, prenosi agencija Rojters.

To je i najveći broj od aprila, ali ispod je maksimuma od 9.551.

Bolnice u nekim češkim regionima suočene su sa većom navalom pacijenata nego u prethodnom talasu, a jedan istočni region je juče najavio mere za ograničavanje društvenog života na dve nedelje.

Zemlja sa 10,7 miliona stanovnika ima četvrtu najveću stopu zaražavanja kovidom u svetu po glavi stanovnika, prema podacima portala “Our World in Data”, jer je Evropa ponovo epicentar pandemije.

Češka vlada je nedavno uvela nove mere koje zabranjuju nevakcinisanim ljudima da posećuju restorane, bioskope i druge usluge poput frizera, sa ciljem da poveća broj vakcinisanih, budući da u vakcinaciji zaostaje za mnogim zemljama u Evropskoj uniji.

Odlazeća češka vlada želi i da uvede obavezne vakcine za osobe starije od 60 godina i neke profesije, poput zdravstvenih radnika.

BONUS VIDEO: NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

TURIZAM KAO FAKTOR MIRA: Obrazovno i duhovno iskustvo koje širi um