MEŠTANI BOSANSKE KRUPE U ŠOKU POSLE UBISTVA POLICAJCA: Napad maloletnika na službene prostorije okarakterisan kao akt terorizma

Novosti online

25. 10. 2024. u 10:34

MEŠTANI Bosanske Krupe, u kojoj se sinoć dogodio jezivi zločin, ovog jutra su u šoku.

МЕШТАНИ БОСАНСКЕ КРУПЕ У ШОКУ ПОСЛЕ УБИСТВА ПОЛИЦАЈЦА: Напад малолетника на службене просторије окарактерисан као акт тероризма

Foto: AP Photo/Edvin Zulic

Naime, maloletnik je upao u policijsku stanicu, ubio jednog i ranio drugog policajca.

Jedan od građana uopšte nije znao šta se dogodilo, a kada su mu mediji objasnili šta se dogodilo kazao je da je iznenađen.

Drugi, koji se predstavio kao Redžep R., kazao je da je znao obojicu policajaca.

- Ovo je mirna ulica. U tom periodu kad se desio ovaj nemili događaj bio sam na svom radnom mestu. U jednom momentu sam čuo neku buku iz pravca stanice, mislio sam da nije ništa posebno, da je neko uobičajno privođenje neke osobe u alkoholisanom stanju. Kasnije sam primetio da se ipak nešto dešava, pa sam izašao vani. Tad sam primetio jedno patrolno vozilo. Primetio sam da ima i povređenih, tad su i izneli jednog unesrećenog - kazao je.

Otkriva nam da je samo sat ili dva pre nesretnog događaja pričao s policajcima.

- Odlično sam poznavao obojicu pripadnika policijske stanice. Predivni ljudi s kojima sam sat ili dva pre toga imao komunikaciju. Često smo se viđali... - kazao je meštanin za Kliks.

Foto: AP Photo/Edvin Zulic

Napad na policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi okarakterisan kao terorizam

Tužilaštvo je okarakterisalo napad na policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi u kojem je jedan policajac poginuo, a drugi povređen, kao akt terorizma.

Napadač (15) je sinoć ušao u policijsku stanicu i hladnim oružjem prvo napao O. M., koji je odmah podlegao usled povreda.

Zatim je napao A. H. koji je noćas operisan i sada je van životne opasnosti. Napadač je uhapšen.

Uviđajne radnje koje su obavili kantonalni tužilac i istražitelj Sektora kriminalističke policije trajale su od 22.45 do 00.30 sati i završene su.

- Tužilaštvo se izjasnilo da u opisanom događaju postoje obeležja krivičnog dela iz člana 201 Krivičnog zakona FBiH, odnosno 'terorizam'. Istraga i dalje ide svojim tokom radi utvrđivanja uzroka i motiva - rekao je portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Adnan Beganović.

BONUS VIDEO: SVI OSEĆAMO POSLEDICE TRAGEDIJE: Ćerka Nišlije stradalog u saobraćajnoj nesreći na početku suđenja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA TO NIJE OČEKIVALA! Ovo je danas doživela Marija Šarapova