''INFORMISAĆU GA O STALNOM PRITISKU'' Dodik otkrio: Šta ću sve da kažem Putinu

Novosti online

24. 10. 2024. u 16:02

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik otkrio je o čemu će razgovarati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na marginama samita BRIKS-a u Kazanju.

ИНФОРМИСАЋУ ГА О СТАЛНОМ ПРИТИСКУ Додик открио: Шта ћу све да кажем Путину

Foto Tanjug/AP

Dodik je istakao da će ruskog predsednika informisati o pritiscima Zapada na Banjaluku po pitanju antiruskih sankcija.

- Informisaću ga o stalnom pritisku koji Zapad vrši na nas – to su zemlje Evropske unije, SAD, a posebno Velika Britanija po pitanju njihovog zahteva da se pridružimo antiruskim sankcijama, koje Republika Srpska nikada neće da uvede. Imamo čvrst stav po ovom pitanju - naglasio je Dodik.

Republika Srpska neće pristati ni na zahtev koji je dobila od Evropske komisije a tiče se uvođenja viznog režima sa Rusijom, poručio je Dodik.

- Takođe ću ga obavestiti da smo bukvalno par dana pre moje posete RF dobili zahtev EK o potrebi uvođenja viznog režima sa Rusijom i da nećemo dati saglasnost, svesni smo da će to postati novi razlog za pritisak Zapada - rekao je on.

Dodik je dodao i da će sa Putinom razgovarati o tome kako održavati ekonomske kontakte Moskve i Banjaluke, pošto je Rusija važan partner za Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu.

Predsednik RS planira da ruskom predsedniku ispriča i o poteškoćama sa kojima se Banjaluka suočava u okviru ekonomske saradnje sa Moskvom, pre svega zbog zapadnih sankcija.

- Želim da pričamo i o načinima za čuvanje naših kontakata jer mi ne želimo da izgubimo Rusiju kao partnera - zaključio je Dodik.

On je dodao da je sastanak sa Putinom za njega najvažniji i da je planirano da se održi na kraju dana.

- Pre svega bih želeo da pohvalim organizaciju ovog najvažnijeg samita, koji je istorijski. To dokazuje da Zapad nije uspeo da izoluje Rusiju kako je želeo- rekao je Dodik.

(rt.rs)

BONUS VIDEO: PUTIN U ČETIRI OKA SA KUSTURICOM

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI SE NA SVETU PETKU POSTI? U nedelju je crveno slovo