ZBOG DOJAVA O BOMBAMA UHAPŠENA JOŠ DVA MALOLETNIKA: Oglasila se sarajevska policija

Novosti online

16. 10. 2024. u 22:09

POLICIJSKI službenici Uprave policije MUP-a KS u sredu, 16. oktobra, uhapsili su još dva maloletnika, navodi se u njihovom saopštenju.

ЗБОГ ДОЈАВА О БОМБАМА УХАПШЕНА ЈОШ ДВА МАЛОЛЕТНИКА: Огласила се сарајевска полиција

Foto: pixabay

Jedan je uhapšen zbog sumnje da je lažno dojavljivao postojanje eksplozivnih naprava u školama (ugrožavanje sigurnosti lažnim prijavljivanjem), dok je drugi uhapšen pod sumnjom da je znao za izvršenje ovog krivičnog dela kao i da je pružio pomoć počiniocu (neprijavljivanje krivičnog dela i pomoć počiniocu nakon učinjenog krivičnog dela).

Dva maloletnika su sada pod krivičnom istragom, i uhapšena su kasnije u utorak i predati u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Tokom dana, 16. oktobra, u službenim prostorijama Uprave policije, ispitana su još četiri maloletna lica za krivično delo ugrožavanje sigurnosti lažnim prijavljivanjem, a istovremeno još dva maloletna lica saslušana su kao svedoci.

- Tim koji deluje pod rukovodstvom Kantonalnog tužilaštva KS, a koji čine policijski službenici Uprave policije MUP-a KS i Federalne upravo policije, nastavlja intenzivan rad na identifikovanju i lociranju svih osoba koje su u prethodnom periodu činile krivična đela i onih koji su za njih znali i istima na različite načine pomagali - saopšteno je iz MUP-a KS. 

(Radio Sarajevo)

BONUS VIDEO:

Uhapšen još jedan član kriminalne grupe koja je skrivala oružje u garaži u Novom Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK PRIČA O HVANGU: Tajni eksplicitni snimak intimnih odnosa, ucena snaje veštice i zvezda fudbala koja sadašnji pakao možda zameni - novim