OPSADNO STANJE U DUBROVNIKU ZBOG ZELENSKOG: Snajperisti, kontrasnajperisti, dronovi, mornarica, vazduhoplovstvo...

Tanjug

09. 10. 2024. u 09:34

ZBOG najavljenog dolaska ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na samit Ukrajina – Jugoistočna Evropa u Dubrovniku, ovaj grad je pod policijskom opsadom, snajperisti, kontrasnajperisti, mornarica, svi su u pripravnosti, kazao je za HTV Bono Marjanović, stručnjak za bezbednost.

ОПСАДНО СТАЊЕ У ДУБРОВНИКУ ЗБОГ ЗЕЛЕНСКОГ: Снајперисти, контраснајперисти, дронови, морнарица, ваздухопловство...

Foto: Profimedia

- Od mera bezbednosti trase kretanja do kontrole hrane i pića, do protiveksplozije; zatim trasnog osiguranja, nadzor granica, kontrola stranaca, kontrola domaćih osoba. Tako da zapravo sve mere koje možemo zamisliti, a pogotovo u današnje vreme gde su aktualni dronovi, pa antidronovi; snajperisti, kontrasnajperisti, mornarica, vazduhoplovstvo - kazao je Marjanović.

Pretpostavlja se, dodao je Marjanović, da bi za bezbednost ovog skupa moglo biti angažovano do 1.500 pripadnika raznih službi.

Zelenski će danas prvi put doputovati u Hrvatsku na samit Ukrajina – Jugoistočna Evropa u Dubrovniku, čiji je suorganizator zajedno s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem. Reč je o trećem samitu u tom formatu – prvi je održan u avgustu 2022. u Atini, drugi u februaru ove godine u Tirani, a glavni je cilj dubrovačkog sastanka iskazati solidarnost i podršku zemalja Jugoistočne Evrope Ukrajini.

Hrvatski predsednik Zoran Milanović nije pozvan na samit, a najavljen je dolazak predsednice Slovenije Nataše Pirc Musar, predsednika Crne Gore Jakova Milatovića i predsednice privremenih prištinskih instititucija Vjose Osmani.

Potvrđeno je i prisustvo pet premijera: grčkog Kirijakosa Micotakisa, bugarskog Dimitra Glavčeva, albanskog Edija Rame, severnomakedonskog Hristijana Mickoskog, kao i predsedavajuće Saveta ministara BiH Borjane Krišto.

Ostale zemlje učesnice biće predstavljene na nivou ministara, a moguće su i promene u poslednjem trenutku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MINISTARSTVO HITNO REAGOVALO: Oglasili se o svedočenju K.K. povodom masakra u Ribnikaru

MINISTARSTVO HITNO REAGOVALO: Oglasili se o svedočenju K.K. povodom masakra u Ribnikaru

MINISTARSTVO informisanja i telekomunikacija sa najvišim stepenom zabrinutosti i osude reaguje povodom činjenice da je značajan broj štampanih i elektronskih medija 8. i 9. oktobra ove godine detaljno izveštavao o svedočenju maloletnog K.K. na suđenju povodom prošlogodišnje tragedije do koje je došlo u Oglednoj osnovnoj školi ,,Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, iako je sudsko veće i na početku jučerašnjeg ročišta iznova naglasilo to da je ono zatvoreno za javnost.

09. 10. 2024. u 11:24

Komentari (0)

PIKSI NAŠAO ZAMENU, TRENIRA SA ORLOVIMA: Novi igrač se priključio reprezentaciji Srbije