HRVATSKA: Carinici čoveku pronašli rakiju u podrumu i opremu za proizvodnju alkoholnih pića, sad mora da plati 30.000 evra

Novosti online

16. 09. 2024. u 20:28

CARINICI iz Slavonskog Broda oduzeli su od muškarca skoro 6.700 litara rakije i opremu za proizvodnju alkoholnih pića, saopćeno je danas iz Uprave carina Ministarstva finansija Hrvatske.

ХРВАТСКА: Цариници човеку пронашли ракију у подруму и опрему за производњу алкохолних пића, сад мора да плати 30.000 евра

Foto Shutterstock

Obavljajući nadzorne radnje 13. i 14. septembra, carinici su pronašli rakiju u podrumu porodične kuće i vikendici u vlasništvu hrvatskog državljanina.

Pronašli su dva neprijavljena kazana za rakiju zapremine 100 i 216 litara i 6.692 litra raznih rakija, od šljive, jabuke i dunje do grožđa i kruške.

Pred nadležnim Opštinskim državnim tužilaštvom se očekuje da okrivljeni bude optužen za krivično delo nedozvoljena proizvodnja.

Roba je privremeno oduzeta, a u upravnom postupku biće doneto rešenje o obračunu i naplati akcize u ukupnom iznosu od 29.244 evra.

(Indeks)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio