"DUVALO JE KAO DA ĆE PROZORE ODNETI... BILO JE ZASTRAŠUJUĆE": Jezivi snimci iz Zagreba, vetar nosio sve pred sobom (VIDEO)

Novosti online

01. 07. 2024. u 17:42

VATROGASCI su imali pune ruke posla širom Zagreba. Padala su stabla, leteli su krovovi, a morali su i ispumpavati vodu iz nekih objekata

ДУВАЛО ЈЕ КАО ДА ЋЕ ПРОЗОРЕ ОДНЕТИ... БИЛО ЈЕ ЗАСТРАШУЈУЋЕ: Језиви снимци из Загреба, ветар носио све пред собом (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Potpuni haos zavladao je u ponedeljak popodne u centralnoj Hrvatskoj. Zagrebački vatrogasci imaju pune ruke posla širom grada Zagreba, javlja 24sata.hr.

Kako saznaje taj portal, uklanjali su ogradu u Klaićevoj, stabla na Šestinama i na Trgu Republike Austrije. DVD Sesvete radilo je na ispumpavanju vode iz prostorija. Na Šestinama je drvo palo na automobil. Vatrogasci su uklanjali i prozor sa šestog sprata u Ulici Franje Petrića.

Lim je visio sa zgrade u Maksimirskoj ulici, dok je ograda pala na vozilo u Hajnclovoj. Vatrogasci su i u Ilici gde visi deo krova. Čitaoci javljaju i da je obustavljen tramvajski saobraćaj u centru grada. Nevreme je pogodilo i Dugo Selo.

- Sve je trajalo 10-ak minuta, kao prošlog jula kada je bilo ono jako nevreme. Užasno je bilo. Razbilo nam je tri automobila u dvorištu. Vetar je duvao kao da će odneti prozore - rekao je čitalac iz Dugog Sela.

- Bili su ogromni naleti vetra koji su pred sobom nosili grane i kante po ulici i snažna kiša te povremeno grmljavina. U jednom trenutku padao je i grad, ali nije dugo trajalo - kaže čitateljka iz zagrebačkih Šestina.

Na Trešnjevci je drvo razbilo prozor na jednoj zgradi.

- Za 10 minuta je počelo duvati nenormalno. Mislim da je Trešnjevka najgore prošla što s tiče ovog naleta. Puno automobila je oštećeno - rekao je čitalac 24sata.hr.

Sisak je također pogodilo nevreme koje je bilo praćeno gradom veličine oraha.

- Dok smo se vraćali s posla prema firmi, grad je izazvao paniku među nama i ostalim vozačima. Udari leda bili su toliko snažni da smo mislili da će nam prozorska stakla popucati. Zvuk je bio zastrašujući, mislili smo da će nam šoferka pući - rekao je jedan čitalac.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODMOR IZ SNOVA ZA SAMO 299 EVRA PO OSOBI! Ovu egzotičnu ponudu ne smete propustiti, CENE NIKAD MANJE!