BEKSTVO IZ ZATVORA: Potraga za nestalim robijašima iz hrvatskog kazamata

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

30. 06. 2024. u 20:39

HRVATSKA policija još traga za dvojicom zatvorenika koji su u petak pobegli iz riječkog zatvora, tako što su iskoristili vreme šetnje zatvorskim dvorištem i pobegli preko zida.

БЕКСТВО ИЗ ЗАТВОРА: Потрага за несталим робијашима из хрватског казамата

Foto Tanjug/AP

Njima je određen pritvor zbog sumnje da su počinili imovinska krivična dela, prenosi portal Dalmacija danas.

Iz Ministarstva pravde potvrđeno je bekstvo iz zatvora, kao i činjenica da su se zatvorenici prilikom bega povredili na bodljikavoj žici.

-Prilikom udaljavanja i savladavanja prepreka, osobe lišene slobode pretrpele su telesne povrede čiji intenzitet nije utvrđen. Odmah je o svemu obaveštena nadležna policijska uprava i sud, a trenutno je u toku utvrđivanje svih okolnosti ovog događaja, saopštili su iz Ministarstva.

U trenutku bega zatvorenika službeno u poseti stranci u zatvoru je bio i poznati hrvatski advokat Velimir Došen, koji je i bivši upravnik riječkog zatvora.

-Nastala je gužva, čulo se neko komešanje i prekinute su posete, a jedan zatvorenik je rekao da su dvojica pobegla, rekao je Došen za Novi list.

Došen kao bivši upravnik zatvora u Rijeci i u Šibeniku, s iskustvom rada u Remetincu, ali i osoba koja je zatvorila Goli otok, rekao je da u ovom slučaju ne vidi odgovornost policajaca ni upravnika zatvora.

-Iz svakog zatvora može da se pobegne, ali to je kratkog daha jer su po pravilu begunci uhvaćeni već za par dana i vraćeni u zatvor. Bežalo se plivajući i s Golog otoka, ali i to je bilo neuspešno, napominje Došen.

Hrvatski portal podseća da je pre pola meseca iz susedne zgrade suda pobegao privedeni muškarac nakon što mu je određen pritvor. On je pobegao kroz prozor na prvom spratu zgrade suda, ali ga je policija ubrzo uhvatila.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - NUKLEARNE VEŽBE: Ruske snage vežbaju elektronsko lansiranje raketa tokom nestrateških vežbi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Da li postoji mogućnost da se problemi sa venama ponovo pojave nakon tretmana i kako to možemo sprečiti? (VIDEO)