OVO SE DEŠAVA JEDNOM MESEČNO Astro savet za subotu 19. oktobar: Mesec je u Uranu – Čuvajte oči, kontrolišite raspoloženje

astrolog Marina Jungić MILOŠEVIĆ

19. 10. 2024. u 07:00

JEDNOM mesečno, Mesec pravi konjunkciju sa Uranom na opasnoj nekretnici Algol u Biku, i to se tako dešava od 15. maja 2018. godine, kada je Uran, posle 84 godine ušao u znak Bika.

ОВО СЕ ДЕШАВА ЈЕДНОМ МЕСЕЧНО Астро савет за суботу 19. октобар: Месец је у Урану – Чувајте очи, контролишите расположење

Foto Shutterstock

Ponavljaće se (u Biku) još nepunih devet meseci, do 7. jula 2025. godine, kada će Uran ući u znak Blizanaca. Mada se ponavlja jednom mesečno, uvek pravi drugačije aspekte sa tranzitnim planetama, ali ne menja se osnovna simbolika prelaska nežnog, senzitivnog Meseca preko ekscentričnog, svojeglavog Urana koji ruši staro, donoseći nagle promene.

Taj aspekt pojačava nervozu i utiče na nagle promene raspoloženja, pojačava intuiciju i donosi originalne, nove ideje, kao i iznenadne selidbe. Upozorava na opasnost od spontanih pobačaja, zbog čega se ne treba izlagati stresnim situacijama, ukoliko je to uopšte moguće. Donosi probleme sa očima (kada kažemo da nam "igra oko") i opasnost od povreda očiju. Pod uticajem ovog aspekta će najviše biti Bikovi, Škorpije, Lavovi i Vodolije, rođeni u trećoj dekadi znaka.

Na sreću, osim ovog napetog aspekta dve planete suprotnog značenja, današnji aspekti (sekstili) koje Mesec obrazuje sa Marsom, Saturnom, Neptunom i Plutonom, donekle ublažavaju snagu ovog vrlo jakog aspekta. Zato savet i podrška danas stižu od Rakova, Riba i Jarčeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POVRATAK OTPISANOG: Vavrinka je oduvao Rubljova za polufinale Stokholma (VIDEO)