JARAC ZAVRŠIO POLUMARATON, MEŠTANI ODUŠEVLJENI: Neobična priča iz Kanade

Jovana Švedić

05. 10. 2024. u 19:44

TOKOM godišnjeg polumaratona u Njufaundlendu, Kanadi, jedna "čudna osoba" je viđena među trkačima tokom poslednje etape, a kasnije su otkrili da je to jarac po imenu Gospodin Džošua koji je uspešno pretrčao je poslednjih 4k na lokalnom maratonu i osvaja

ЈАРАЦ ЗАВРШИО ПОЛУМАРАТОН, МЕШТАНИ ОДУШЕВЉЕНИ: Необична прича из Канаде

foto: Fejsbuk / Town of Conception Bay South

Na ovogodišnjem polumaratonu T'Rejlroud Trek na istočnoj obali Njufaundlenda, gde su vijugavim šumskim stazama i gradskim ulicama trkači su prolazili, nenadano se priključio jarac koji je, naime uzbuđen svim pokretima, on je srećno kaskao između dvonožnih komšija na putu kroz Konsepšn Bej Saut.

foto: Fejsbuk / Town of Conception Bay South

Gradonačelnik Darin Bent rekao je da se "jedan od njihovih zaposlenih" iznenada pridružio trci.

- Oni imaju stalnu kozu, gospodina Džošuu. A kada su trkači prošli pored puta, koza je odlučila: "Pa, ja ne ostajem ovde" - rekao je Bent za Si-Bi-Si Njuz.

Jarac je prešao neverovatnih 3,8 kilometara staze pre nego što ga je njegov vlasnik Tejlor sustigao i odveo poslednju četvrt milje do cilja. Tejlor je rekao da je upoznao novootkrivenu strast svoje koze za izdržljivošću koja se provlači kroz objave na društvenim mrežama o trci dok je ona trajala kojih je bilo na stotine. 

U međuvremenu, na cilju, gradonačelnik Bent je čuo od drugih trkača o Džošuinom učešću i odlučio nakon trenutka zbunjenosti da pripremi medalju za njega.

foto: Fejsbuk / Town of Conception Bay South

- Odmah smo mu stavili medalju oko vrata i postao je prava zvezda. Većina ljudi koji su zapravo trčali polumaraton želeli su sliku sa Džošuom na cilju - rekao je Bent.

Njegov vlasnik Tejlor rekao je da je Džošua oduvek voleo gužvu i očigledno je bio srećan što vidi trkače, koji su odlučili da usklade svoj tempo sa kozom, koja je "usporavala i ubrzavala u različitim intervalima".

Gradonačelnik je rekao da se nada da će koza postati maskota ovog događaja, te je u tom cilju određen kao polumaratonski GOAT (najbolji svih vremena) i uskoro će baciti pak na lokalnoj Si-Bi-Es utakmici hokeja na ledu.

BONUS VIDEO:

ZOO VRT U HONG KONGU PROSLAVIO ROĐENjE PANDE: Pogledajte mladunče sa njihovom majkom Jing Jing

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?