MAŠTA UMESTO MOBILNIH: Otvoren najveći regionalni dečiji pozorišni festival "Zvezdarište"

B.B.

05. 10. 2024. u 16:50

UPRKOS ružnom vremenu veselo je danas bilo ispred opštine Zvezdara. Mališanima ni hladnoća nije smetala da uživaju uz žonglere, klovnove, hodače na štulama i glumce "Kinetrop teatra".

МАШТА УМЕСТО МОБИЛНИХ: Отворен највећи регионални дечији позоришни фестивал Звездариште

Foto: opština Zvezdara

Sa karnevalskom povorkom zvezdarskih predškolaca iz PU "Zvezdara", Vrtića "Sunčica", zajedno su zakoračili u avanturu 19. "Zvezdarišta".

U prepunoj velikoj sali Teatra "Vuk", najveći beogradski i regionalni dečji pozorišni festival, koji se održava od 5. do 10. oktobra, otvorio je Mihailo Dosković, predsednik opštine.

- Deca bi, umesto mobilnih telefona trebalo da daju prvenstvo priči i mašti, a ja ću se kao predsednik opštine zalagati da život na Zvezdari bude lepši svim sugrađanima, a naročito najmlađima - rekao je Dosković. - Zadovoljsto mi je, što će uz "Zvezdarište" da odrastaju mnoge generacije i želim vam srećan 19. rođendan, u nadi da će ovaj festival dostići najveće umetničke vrednosti i da će još dugo trajati.

Dosković je uručio godišnje priznanje Saveta festivala "Zvezda među zvezdama" ovogodišnjoj dobitnici Ljubici Beljanski Ristić, dramskom pedagogu, osnivačici Dečjeg dramskog studija "Škozorište" i Studija stvaralačkog vaspitanja "Školigrica".

- Ovo je sve lepo i puno radosti, a ovako veliki broj posetilaca je ono što čini "Pozorište Zvezdarište" dečjim pozorišnim festivalom na koji sam posebno ponosna i srećna - rekla je Beljanski Ristić. - Ova nagrada koju sam dobila je velika privilegija, čast i odgovornost kada ovakve stvari radimo i ona nije samo moja već je i vaša

Nakon svečanog otvaranja najmlađi posetioci i njihovi roditelji imali su priliku da pogledaju predstavu "Hrabra krojačica" Kruševačkog pozorišta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

PRINCEZA PONOVO TRUDNA: Nova prinova u britanskoj kraljevskoj porodici