NAPRAVITE SAMI: Sladoledi od dinje i lubenice na štapiću
OSIM što su ukusne, lubenice i dinje sadrže vrlo malo kalorija.
Ove ukusne poslastice ubrajaju se u najzdravije namirnice, a najbolja stvar je što može poslužiti kao odlična baza za razne niskokalorične deserte.
Volimo je stavljati u salate, jesti samu ili kombinovati u koktelima, a ovog puta vam predstavljamo i u formi sladoleda na štapiću – koji možete jesti do mile volje, bez straha od nepotrebnog unosa kalorija i nezdravih šećera.
Potrebno je:
- 1/2 lubenice srednje veličine
- dinja
- 2 limete
- 100 ml vode
- 4-5 kašika smeđeg šećera
- 10 drvenih štapića za sladoled
Priprema sladoleda od dinje i lubenice
Stavite šećer u vodu i mešajte dok se ne rastopi, a potom umešajte isceđene limete. Lubenicu i dinju očistite od semenki i iseckajte ih na komadiće, pa zajedno izmiksajte u blenderu, sa šećernim sirupom. Prespite smesu za sladoled u kalupe željenog oblika i stavite u zamrzivač. Kada se malo stegnu, pažljivo ubacite drvene štapiće i ostavite da se dobro zaledi sladoled, najmanje četiri sata. Ukoliko nemate kalupe za sladoled, smesu sipajte u plastičnu posudu i ostavite da se stegne u zamrzivaču preko noći, pa sutradan servirajte na uobičajeni način, u kuglama a ne na štapiću.
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
RAZVODI SE ČEDA JOVANOVIĆ Posle 25 godina braka: "I dalje je volim, svakome je teško na svoj način"
POLITIČAR Čedomir Jovanović potvrdio je da je u februaru podneo zahtev za razvod braka od supruge Jelene Jovanović.
21. 12. 2024. u 16:32
Komentari (0)