NEPTUN KREĆE RETROGRADNO Astro savet za utorak, 2. jul: Očekujte povratak starih ljubavi, pazite se prevara, laži i zabluda

Astrolog Marina Jungić Milošević

02. 07. 2024. u 07:00

NEPTUN, planeta podsvesti, tajni, inspiracije, mašte, mistike, romantike, ljubavnog zanosa, ali i bega od stvarnosti, zabluda i prevara, danas kreće u višemesečni retrogradni hod sa 29. stepena Riba, u kome će biti do 7. decembra.

НЕПТУН КРЕЋЕ РЕТРОГРАДНО Астро савет за уторак, 2. јул: Очекујте повратак старих љубави, пазите се превара, лажи и заблуда

Foto: Profimedia

Mada će za to vreme stići samo do 27. stepena, dobro je što se, posle 10. oktobra, malo udaljava od fiksne zvezde Šeat, koja nosi opasnost od vode.

U periodu retrogradnog hoda, kada je Neptun zapravo bliži Zemlji, biće češćih susreta sa starim ljubavima i simpatijama, ali i više prevara, laži i zabluda. Ovo se najviše odnosi na vodene znake (Rakove, Škorpije i Ribe) rođene u trećoj dekadi. I Device će osetiti jači uticaj Neptuna, budući da ova planeta prelazi preko njihove sedme kuće i stavlja akcenat na partnerske odnose. U vreme punog Meseca, 18. septembra, očekuje ih plima emocija i burna dešavanja na ljubavnom planu.

Neptunov harmoničan aspekt sa Merkurom koji danas ulazi u znak Lava, odgovara umetnicima, posebno glumcima i muzičarima.

Retrogradni hod Neptuna preko znaka u kojem je njegov uticaj naglašen, upozorava na beg od stvarnosti preko laži, zabluda, religije, alkohola i droge. Rešenje za neke zdravstvene probleme mnogi će pronaći u alternativnoj medicini.

S druge strane, Neptun simbolizuje i snove, veru, duhovnost, psihologiju, religiju, mentalno zdravlje, bolesti zavisnosti, viruse, vodu, naftu, more, plovidbu morima, poplave, zemljotrese, migracije, propagandu, muziku, film, lekove, farmaciju... Ovo su oblasti u kojima ćemo narednih meseci privoditi kraju nedovršene poslove iz prošle godine (period od 29. avgusta do 6. decembra).

Uticaj Neptuna naglašen je u znaku Riba, kojim upravlja, ali i u Vodoliji (egzaltacija), a oslabljen je u Devici (egzil) i Lavu (pad). Njegov uticaj će se više osetiti na globalnom planu (poplave, zemljotrese, migracije, virusi), nego na individulanom.U ličnom horoskopu, najjači je kada se nađe blizu Sunca, Meseca, Merkura, Venere, Marsa, a važno je i u kojoj astrološkoj kući se nalazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODMOR IZ SNOVA ZA SAMO 299 EVRA PO OSOBI! Ovu egzotičnu ponudu ne smete propustiti, CENE NIKAD MANJE!