POSLEDNJI TRENDOVI U UREĐENJU STANA: Viseći lusteri i lampe - Evo koje su boje i modeli najmoderniji (FOTO)

Bojana Jovanović

19. 06. 2024. u 19:00

OPREZ, visoki ljudi, u modi su visilice, pazite da ne udarite glavom o njih!

ПОСЛЕДЊИ ТРЕНДОВИ У УРЕЂЕЊУ СТАНА: Висећи лустери и лампе - Ево које су боје и модели најмодернији (ФОТО)

Foto Shutterstock

Ovaj, na prvu loptu neobičan, naziv već se „odomaćio“ na našem tržištu, a odnosi se na rasvetu koja visi sa plafona, na kablu, lancu ili metalnoj šipki, različitih dužina. Reč je o lampama i lusterima najrazličitijih oblika, koji su postali neizostavni deo svakog moderno uređenog prostora. U zavisnosti od toga za koje se od visilica odlučite, one mogu jako osvetljavati prostor, pružiti mu prigušenu svetlost ili obasjati samo određeni deo nameštaja, stavljajući ga na taj način u fokus.

Nekada su, na ovaj način, lusteri ili lampe spušteni toliko nisko da dosežu do samo malo iznad noćnog stočića, fotelja, kreveta, radnog stola ili bilo kog drugog dela nameštaja, pa i detalja poput ukrasnih saksija ili slika. Ukoliko se nalaze iznad omiljenje garniture za sedenje ili stola za ručavanje morate biti pažljivi prilikom ustajanja, da ne biste glavom udarili u njih, ali verujemo da ćete se brzo navići, jer zaista mogu prelepo da izgledaju, pa je šteta ne dati im šansu da osvetle i vaš dom.

Foto: Shutterstock

Takođe, ova vrsta rasvete odličan je izbor ako nemate dovoljno prostora da negde postavite lampu sa postoljem, jer zauzima mnogo manje mesta, a može visiti na visini koja vam najviše odgovara. Što se tiče oblika, veoma su popularni oni nalik zvonu, odnosno abažuru lami koje smo navikli da viđamo na radnim stolovima, a snop svetlosti usmeravaju direktno, u zavisnosti od širine otvora. Akcenat je stavljen na pastelne boje, od žute do svih nijansi plave, a bela im takođe „dobro stoji“.

Foto: Shutterstock

Zanimljiv izbor su  i one nalik običnoj sijalici, koje mogu biti „uokvirene“ trouglom, kvadratom ili nekim još neobičnijim geometrijskim telom, sačinjenim od različitih vrsta materijala, poput metala ili drveta.

Veoma efektno izgleda i sijalica „zarobljena“ u lusteru nalik ribarskoj mreži, ili drvenom fenjeru, ali i ako više njih jednostavno povežete na gajtane i pustite da nonšalantno vise jedna do druge. Ptičje gnezdo još jedan je od neobičnih, a veoma lepih, oblika za luster, kao i onaj nalik modifikovanoj haubi za kosu, ili velikoj, beloj kugli.

Foto: Shutterstock

 

Na prvi mah čini se da se visilice mogu uklopiti samo u minimalistički stil uređenja prostora, međutim, savršeno se kombinuju i sa svim ostalim načinima dizajna enterijera.

Foto: Shutterstock

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Otkrijte RAJ na plažama Marsa Matruh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!