UREĐENJE KUĆE PO NAJNOVIJIM TRENDOVIMA: Ukrasite krevete prekrivačima, evo kakvi su najpopularniji

Bojana Jovanović

08. 07. 2024. u 06:30

DOBRA vest za sve one koje mrzi da nameštaju krevet posle spavanja, sa obrazloženjem da će ponovo morati da ga razmeste uveče, ili im ovaj komad nameštaja dominira sobom u kojoj je, pa joj, nenamešten, narušava lep izgled, je da su prekrivači ponovo u modi.

УРЕЂЕЊЕ КУЋЕ ПО НАЈНОВИЈИМ ТРЕНДОВИМА: Украсите кревете прекривачима, ево какви су најпопуларнији

Foto Shutterstock

Uz praktičnu notu pokrivanja posteljine, ovaj detalj ima i estetsku, jer može potpuno promeniti izgled prostorije u kojoj je, ili ga osvežiti, dopuniti, dodati mu dozu šika, pa i razigrane originalnosti. Ako vam je prva asocijacija na njih „hladna“ hotelska soba, dajte im šansu da vas toplo razuvere.

Dominantna boja ove sezone je plava, naročito ona sa sivkastim tonovima u sebi. Savršeno se slaže sa belim, braon, pa i pastelnim tonovima, tako da vam ukrasni jastuci mogu biti u nekoj od tih nijansi. Prekrivač možete staviti samo preko donjeg dela posteljine, što će dodati osećaj ušuškanosti, ili preko njega unakrsno složiti još dva sloja prostirki, manjih dimenzija i različitih boja.

Foto Pixabay free images

Što se tiče boja, za koju god da se dolučite nećete pogrešiti, a možete ih kombinovati i sa bojom zidova sobe ili nameštaja. Pored jednobojnih prekrivača, najpopularniji dezeni su oni sa geometrijskim šarama, jednostavnijim, koje formiraju velike kvadrate, razigranijim u formi trouglova različitih boja, te sitnim kvadratima raznovrsnih pastelnih boja. Crno-beli pepito takođe je dobar izbor dezena, a odlično se slaže uz crveno-crne jastuke i beli nameštaj, čineći ceo prostor ultimativno modernim.

Nehajno prebačena tri prekrivača, preko osnovnog, nalik ručno rađenima, sa resama ili pomponima, „oživljavaju“ svaki ambijent, dok ga „pod konac“ zategnute prostirke, od satena, svile, pa i poliestera pretvaraju u onaj salonskog tipa. S druge strane, kožni i pamučni prekrivači donose dah prirode u vaš prostor, a oni sa šarenim, ili cvetnim dezenom, te rađeni pačvork tehnikom, vraćaju nas u sredinu šezdesetih godina prošlog veka, „ogrnutu“ hipi pokretom.

Foto Pixabay free images

Dečje sobe dobiće veseli ton uz jednostavne crvene prekrivače koji se lako nabace na krevet i još lakše poravnaju, tako da će i mališani uživati u novoj navici nameštanja kreveta. Podudarite boju tkanine sa onom na njihovom nameštaju, ili ih prošarajte uvek rado viđenim motivima životinja i radujte se dok gledate njihove osmehe u tako lako promenjenom okruženju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

PRINCEZA PONOVO TRUDNA: Nova prinova u britanskoj kraljevskoj porodici