OVO SE DEŠAVA JEDNOM GODIŠNJE Astro savet za četvrtak, 6. jun: Mlad Mesec je u Blizancima - Dobar dan za početke, ali loš za ljubav

Astrolog Marina Jungić Milošević

06. 06. 2024. u 07:00

JEDNOM godišnje, mlad Mesec obrazuje se u Blizancima, a ove godine danas, 6. juna, rano po podne.

ОВО СЕ ДЕШАВА ЈЕДНОМ ГОДИШЊЕ Астро савет за четвртак, 6. јун: Млад Месец је у Близанцима - Добар дан за почетке, али лош за љубав

Foto: Shutterstock/Free images Pixabay

Njegov uticaj će trajati najmanje mesec dana, do novog mladog Meseca, a najviše godinu dana, do sledećeg mladog Meseca u Blizancima, 27. maja 2025.

Osim Meseca, još četiri planete prelaze preko trećeg zodijačkog znaka, Jupiter, Merkur, Sunce i Venera, s tim što Jupiter i Merkur prave i sjajan aspekt (trigon) sa retrogradnim Plutonom na početnim stepenima Vodolije.

Mlad Mesec nastaje kada se formira konjunkcija Sunca i Meseca, tako da su ove faze značajne, pre svega, za znake u kojima je naglašen uticaj Meseca (Rak, Bik, Ribe), ali i Sunca (Ovan, Lav), jer bez Sunca ne bi bilo ni Mesečevih mena.

Ova faza Meseca uvek je dobra za početak nečega, uglavnom posla, jer Blizancima upravlja Merkur, planeta biznisa, ali i odlaska na kraći put, upis u željenu školu ili na fakultet, kurs jezika ili neke nove veštine.

Foto: Profimedia

Biće dosta otežavajućih situacija

Ove godine, mlad Mesec obrazuje konjunkciju sa Venerom, tik uz Sunce, ali i napet aspekt (kvadrat) sa Saturnom, čiji uticaj na sreću nije tako jak u Ribama (kao što bi npr. bio da se nalazi u Jarcu ili Vagi). Ako ovom aspektu dodamo i kvadrat između jakog Marsa u Ovnu i Plutona u Vodoliji, neće sve ići tako lako kao što na prvi pogled deluje, jer će biti dosta otežavajućih situacija.

Saturn simbolizuje osobe i situacije koje će vas ometati u nečemu, što želite da uradite ili postignete. To mogu biti starije ili osobe (oba pola, jer Saturn pravi kvadrate i sa Mesecom koje simbolizuju žene i sa Suncem, koje simbolizuje muškarce i nadređene, ljude na položaju, kao i oca) sklone odugovlačenju, kašnjenju, u svakom slučaju, usporavanju bilo kakve aktivnosti. Ovaj aspekt donosi i ograničenja, nedostatak samopouzdanja, isključivost, tvrdoglavost, dok kvadrat Meseca i Saturna, samo pojačava nesigurnost i komplekse.

Foto Shutterstock

Kvadrat Venere sa Saturnom nepovoljno utiče na emotivne odnose

I Venera pravi kvadrat sa Saturnom, što nepovoljno utiče na emotivne odnose, donoseći erotsko hlađenje, osećaj nesigurnosti, a utiče i na finansije, jer Venera je planeta ljubavi, ali i novca.

Svetla tačka svakako je trigon između Plutona i Jupitera i Merkura u Blizancima, koji daje vetar u leđa majskim Blizancima, januarskim Vodolijama, julskim Lavovima, martovskim Ovnovima i septembarskim Vagama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO