SUD U TRENTU SPAŠAVA MEDVEDA: Suspendovan nalog za ubijanje divlje životinje koja je usmrtila džogera

Tanjug

15. 04. 2023. u 00:15

LOKALNI administrativni sud u severnoj italijanskoj pokrajini Trentino suspendovao je nalog za ubistvo 17-godišnje ženke medveda koja je napala i ubila džogera u šumi u blizini alpskog grada Kaldesa prošle nedelje, saopštila je danas Liga protiv vivisekcije (LAV) na društvenim mrežama.

СУД У ТРЕНТУ СПАШАВА МЕДВЕДА: Суспендован налог за убијање дивље животиње која је усмртила џогера

NP Tara

Sud je prihvatio žalbu LAV-a na naredbu koje je izdao guverner provincije Trento Mauricio Fugati za eliminaciju medveda označenog kao Jj4, koji je ubio 26-godišnjeg Andreu Papija na planini Peler, prenosi agencija Ansa.

Ovo je drugi put da je sud poništio nalog da se Jj4 usmrti.

Prva presuda datira iz 2020. godine, nakon što je medvedica napala i povredila dvojicu planinara, oca i sina, na planini Peler.

Iste godine, Državni savet, drugostepeni administrativni sud Italije, navodno je poništio posebnu naredbu gradonačelnika Trenta o hvatanju medveda.

Pokrajinska vlada Trenta je u četvrtak saopštila da je drugi medved, 18-godišnja ženka označena kao Mj5, takođe usmrćena nakon što je 5. marta napao 39-godišnjeg planinara u šumi Rabi Vali, nekoliko kilometara od planine Peler.

Fugati je tada rekao da je Agencija za zaštitu životne sredine ISPRA dala je pozitivno mišljenje o eliminaciji Mj5 kao i Jj4.

Slučaj smrtonosnog napada medveda dospeo je na naslovne strane u Italiji i širom sveta.

Papi je bio prvi Italijan koga je ubio medved u novije vreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (5)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?