OBELEŽILI 18. DECENIJU POSTOJANJA: Svečanost u Botaničkoj bašti "Jevremovac"

B.B.

05. 10. 2024. u 17:07

U prelepom ambijentu Botaničke bašte Jevremovac tradicionalno je obeležen Dan Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

ОБЕЛEЖИЛИ 18. ДЕЦЕНИЈУ ПОСТОЈАЊА: Свечаност у Ботаничкој башти Јевремовац

Foto: Biološki fakultet

 Ovaj značajan događaj označio je ulazak fakulteta u 18. deceniju postojanja, kao i proslavu 171. godišnjice od početka visokoškolske nastave biologije u Srbiji, 51. godišnjice od uvođenja studijskog programa Molekularne biologije i fiziologije i 26. godišnjice od prvog studijskog programa Ekologije i zaštite životne sredine u Srbiji.

Dekan Biološkog fakulteta prof. dr Ljubiša Stanisavljević pozdravio je prisutne i  istakao značaj kontinuiranog razvoja i unapređenja nastave i istraživanja na fakultetu.

Tradicionalno, uručene su nagrade najboljim studentima osnovnih akademskih studija, kao i nagrade fondacije Stanka Romac “FOSTAR” za najbolju doktorsku tezu iz oblasti Humane molekularne genetike i Biomedicine.

Takođe, dodeljena je nagrada „Ana Kocić“ za najbolji naučno-istraživački rad studenata osnovnih akademskih studija, a koleginicama i kolegama koji su penzionisani u tekućoj godini uručene su prigodne nagrade.

Foto: Biološki fakultet

 

Svečanosti su prisustvovali visoki zvaničnici iz Ministarstva prosvete, uključujući državnog sekretara prof. dr Ivicu Radovića i pomoćnika ministra prof. dr Janka Samardžića, kao i predstavnici Ministarstva za nauku, tehnološki razvoj i inovacije, među kojima je bila i pomoćnik ministra dr Marina Soković. Događaju su prisustvovali i akademici SANU, dekani i prodekani fakulteta, direktori instituta, nastavnici, saradnici, istraživači, studenti i biolozi i saradnici penzioneri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?