NASTAVAK PROJEKTA ŠKOLE ZA 21. VEK: Edukacija učitelja za najmlađe osnovce

Lj.B.

28. 10. 2024. u 12:03

Ministarka prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Slavica Đukić Dejanović i direktorka Britanskog saveta za Srbiju i Zapadni Balkan Kler Sirs danas su potpisale Sporazum o saradnji o nastavku projekta "Škole za 21. vek" čiji je cilj razvoj digitalnih veština, veština rešavanja problema i kritičkog razmišljanja kod učenika u školama iz regiona Zapadnog Balkana

НАСТАВАК ПРОЈЕКТА ШКОЛЕ ЗА 21. ВЕК: Едукација учитеља за најмлађе основце

Foto N. Skenderija

Ministarka je istakla da je potpisivanje sporazuma još jedna prilika da se učenicima u 21. veku kroz nastavne programe i edukaciju njihovih učitelja podigne tehničko znanje i inteligencija, ali i da se se razvija logika za čitav život, a ne samo predmete u skoli.

- Koristim ovu priliku da Vladi Velike Britanije zahvalim što u ovom najosetljivijem segmentu pomaže školstvo Srbije i obrazovni sistem jer je transformacija u pogledu na tehnička znanja i moderne tehnologije preduslov da učenici 21. veka uče za život a ne za školu - rekla je Đukić Dejanović.

Ona je dodala i da je posebno raduje što taj sporazum podrazumeva edukaciju učitelja za decu od 6 do 10 godina.

Direktorka Britanskog saveta za Srbiju i Zapadni Balkan navela je da veliki uspeh projekta "Škole za 21. vek" leži u saradnji sa Ministarstvom prosvete i posvećenosti na stotine nastavnika koji su uključeni u projekat tome da decu nauče nove veštine kritičkog razmišljanja.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i ambasador Velike Britanije Edvard Ferguson.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BOBI DOMINIRAO PRED PARTIZAN: Marjanović najbolji u pobedi Fenerbahčea