MILIĆ OD MAČVE – SRPSKI BARBAROGENIJE

Promo

22. 10. 2024. u 10:00

U GODINI u kojoj obeležava značajan jubilej – 20 godina uspešnog rada, tradicije i kvaliteta, Izdavačka kuća Klet objavila je monografiju Milić od Mačve – srpski barbarogenije, autora Olivera Tomića, koja sadrži 340 reprodukcija dela jednog od najznačajnijih srpskih umetnika.

МИЛИЋ ОД МАЧВЕ – СРПСКИ БАРБАРОГЕНИЈЕ

Foto: Promo

Izdavačka kuća Klet dugi niz godina prepoznata je kao obrazovni izdavač koji je posvećen  uvođenjem inovacija u obrazovni proces i to kroz pripremu izuzetnih štampanih, ali i multimedijalnih udžbenika i nastavnih sredstava, kao i kroz kvalitetne projekte koji na različite načine podržavaju obrazovanje.

Milić od Mačve je svojim jedinstvenim stilom, koji spaja nadrealizam, simboliku i nacionalne motive, ostavio neizbrisiv trag u istoriji srpske umetnosti, a publikacija osvetljava život i delo ovog umetnika, ističući njegov uticaj na kulturnu scenu i duboku vezu sa korenima iz Mačve, koji su mu bili stalna inspiracija.

Jedan od najpoznatijih i najplodnijih srpskih slikara poznat je po svojoj jedinstvenoj kombinaciji nadrealizma, simbolike i dubokog nacionalnog osećanja, koje je prožimalo njegova dela. Kroz monografiju Milić od Mačve – srpski barbarogenije, publici se otkrivaju istorijske, kulturne i mitološke teme, a svako njegovo delo zahteva duboko promišljanje i učešće posmatrača.

Autor knjige, Oliver Tomić, osvetljava ne samo životni put umetnika, već i razvoj njegove umetničke misli, počevši od detinjstva u Mačvi, preko njegovog umetničkog uspona u zemlji, pa sve do međunarodnih uspeha. Tomić, takođe, ističe značaj Milićeve povezanosti sa Medialom, umetničkom grupom koja je istraživala figuraciju i fantastiku.

Publikacija Milić od Mačve – srpski barbarogenije namenjena je svim ljubiteljima umetnosti koji žele dublje da upoznaju stvaralaštvo umetnika i njegov neprocenjiv doprinos srpskoj kulturi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BESPLATNA APLIKACIJA ZNAM MAJSTORA JE TU! Revolucionarno rešenje za sve vrste popravki