OBUKA NASTAVNIKA O HOLOKAUSTU: Predavači iz regiona okupili se u Skoplju

Lj.B.

08. 10. 2024. u 14:11

OBUKA pod nazivom „Holokaust kao polazna tačka“ namenjena nastavnicima, stručnim saradnicima i predstavnicima obrazovnih institucija iz Republike Srbije, Albanije i Severne Makedonije održana je u Skoplju.

ОБУКА НАСТАВНИКА О ХОЛОКАУСТУ: Предавачи из региона окупили се у Скопљу

ministarstvo prosvete

Delegacija Srbije, u čijem sastavu su bili predstavnici Ministarstva prosvete, Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja i 14 nastavnika istorije, srpskog jezika i stranih jezika, kao i društvenih predmeta predvodila je pomoćnik ministra dr Snežana Vuković.

Na skupu su učestvovali iz tri zemalja koji su imali priliku da slušaju predavanja stručnjaka o strahotama Holokausta koje su zadesile sve tri zemlje, ali i da u zanimljivim i plodotvornim razgovorima razmene svoja mišljenja i stavove povodom ove teme. Nastavnici će, kao i nakon ranijih dijaloga,  preneti  novostečena znanja učenicima u svojim učionicama, a aktivnostima kojima se podstiče razvijanje kritičkog mišljenja doprineće razvijanju demokratskih  vrednosti kod učenika.

Ovaj dijalog organizovan je pod pokroviteljstvom Memorijala de la Šoa iz Pariza i Memorijalnog centra Holokausta Jevreja Makedonije,

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ HARA KINOM: Evo šta je zaradio pobedom nad Kobolijem