SARADNJA SA UNVERZITETIMA IZ KINE: Zajednički naučni projekti

Lj.B.

07. 10. 2024. u 11:56

Predstavnici Univerziteta Šandong i Hohai iz Kine sastali su se sa prorektorom za međunarodnu saradnju Univerziteta u Beogradu prof. dr Nebojšom Bojovićem. Poseta je organizovana u okviru programa X-Cultural Leadership and Cultivation of Internationalized High-End Management Talents u okviru inicijative „Pojas i put“,koji se izvodi na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu.

САРАДЊА СА УНВЕРЗИТЕТИМА ИЗ КИНЕ: Заједнички научни пројекти

univerzitet

Poseta je organizovana u okviru programa X-Cultural Leadership and Cultivation of Internationalized High-End Management Talents u okviru inicijative „Pojas i put“,koji se izvodi na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu.

Delegaciju sa Šandong i Hohai Univerziteta predstavili su prof. Ding Ronggui, prof. Zhao Peixin, prof., Xin Fu, Zhou Haiwei i Li Kang. Castanku je pristuvovao i rukovodilac programa, prof. Vladimir Obradović, šef Katedre za interdisciplinarna istraživanja u menadžmentu Fakulteta organizacionih nauka.

Glavni cilj sastanka bio je razmatranje novih mogućnosti za proširenje saradnje koja povezuje univerzitete. Pored dosadašnjih aktivnosti, razmatrane su i nove mogućnosti razvoja zajedničkih studijskih programa, kao i istraživačkih projekata. Naglašena je spremnost Univerziteta u Beogradu da aktivno radi na proširenju i unapređenju postojećih programa saradnje sa kineskim partnerima, što bi uključivalo ne samo akademsku razmenu, već i zajedničke istraživačke poduhvate koji bi doprineli globalnom razvoju naučnih i tehnoloških dostignuća. Ova poseta predstavlja još jedan značajan korak ka jačanju međunarodne saradnje između Srbije i Kine, kao i izgradnji dugoročnih akademskih i istraživačkih veza koje će doprineti razvoju visokog obrazovanja i naučnog rada na globalnom nivou. Univerzitet u Beogradu i Šandong univerzitet istakli su da su posvećeni zajedničkim ciljevima i da će saradnja između ove dve ustanove nastaviti da raste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTVOREN KONKURS ZA DODELU NAGRADA TURISTIČKI CVET: Najprestižnije priznanje za razvoj turizma u Srbiji