SARADNJA U OBLASTI OBRAZOVANJA: Ministarka prosvte primila ambasadora Kambodže

B.B.

27. 06. 2024. u 15:26

Ministarka prosvete prof. dr. Slavica Đukić Dejanović razgovarala je danas sa ambasadorom Kraljevine Kambodže u Srbiji Bunp Tanom o uspostavljanju saradnje dve zemlje u oblasti obrazovanja.

САРАДЊА У ОБЛАСТИ ОБРАЗОВАЊА: Министарка просвте примила амбасадора Камбоџе

Foto: Ministarstvo prosvete

Ministarka je istakla da su mogućnost velike,  kako na nivou institucija, tako obrazovnih ustanova i predložila potpisivanje memoranduma o saradnji između ministarstava obrazovanja Srbije i Kambodže.

Ona je izrazila uverenje da će odnosi između Srbije i Kambodže, koji su i do sada bili zasnovani na tradicionalnom i višedecenijskom prijateljstvu, međusobnom uvažavanju i podršci, biti značajno unapređeni u svim oblastima.

Ministarka je zahvalila na principijelnom stavu Kambodže po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, što je izraz prijateljstva i posvećenosti Povelji UN i principima međunarodnog prava.

Ambasador Kraljevine Kambodže Bunp Tan složio se da saradnja može doprineti unapređivanju oba obrazovna sistema, kao i da su mogućnosti, posebno u oblasti visokog obrazovanja i razmene i stipendiranja studenata, veoma velike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO