MEĐUNARODNI SKUP NA UNIVERZITETU U BEOGRADU: Izazovi kratkoročne mobilnosti

Lj.B.

12. 06. 2024. u 14:50

Univerzitet u Beogradu bio je domaćin međunarodnog skupa posvećenog kratkoročnoj mobilnosti pod nazivom „Kratkoročna mobilnost – izazovi i dobra praksa“.

МЕЂУНАРОДНИ СКУП НА УНИВЕРЗИТЕТУ У БЕОГРАДУ: Изазови краткорочне мобилности

univezitet u beogradu

Tokom trodnevnog programa, učesnici su imali priliku da prisustvuju predavanjima, radionicama, kao i raznovrsnim diskusijama o najboljoj praksi i izazovima u oblasti kratkoročne mobilnosti.

Događaj je započeo prijemom i registracijom učesnika iz Austrije, Nemačke, Francuske, Belgije, Danske, Norveške, Italije, nakon čega je usledio pozdravni govor prof. dr Ratka Ristića, prorektora Univerziteta u Beogradu.

Uvodno predavanje imala je Tatjane Stanković iz Fondacije Tempus koja je govorila o opštim pravilima i zahtevima kratkoročne mobilnosti iz perspektive nacionalne agencije. Zatim je profesorka Melina Kalagašidis Krusić sa Univerziteta u Beogradu predstavila zaključke radne grupe devet univerziteta članica Circle U. o finansiranju kratkoročne mobilnosti.

Predavanje su održali i gosti  sa Humboltovog univerziteta u Berlinu, koji su govorili o organizovanju uspešnih kombinovanih intenzivnih programa – BIP programa – Blended Intensive Programs. Zatim je profesor Geografskog fakulteta Aleksandar Đorđević sa predstavnicima partnerskih univerziteta iz Beča i Bratislave predstavio perspektivu Univerziteta u Beogradu o uspešnoj realizaciji međunarodnog programa za studente u oblasti prostornog planiranja.

Ovaj događaj, organizovan u sklopu međunarodnog projekta Circle U. 2030, okupio je stručnjake i praktičare različitih univerziteta širom Evrope kako bi razmenili iskustva i unapredili praksu kratkoročne mobilnosti, čime se dodatno osnažuje međuuniverzitetska saradnja i mobilnost u okviru evropskog akademskog prostora.

U narednom periodu očekuju se nove mogućnosti za realizaciju kratkoročnih mobilnosti u okviru studija i istraživanja sa partnerskim univerzitetima u okviru Circle U. alijanse i programa Erazmus Plus.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO JE  ĆERKA NENADA JEZDIĆA? Krenula očevim stopama (FOTO)