KLASIČNO POZORIŠTE – NOVA STRAST: Večeras u Vršcu počinje festival „Vršačka pozorišna jesen“

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

25. 10. 2024. u 10:09

U VRŠCU večeras počinje 31. festival klasike „Vršačka pozorišna jesen“, na kom će, u takmičarskom delu programa, biti izvedeno pet najznačajnijih predstava izvedenih u protekloj pozorišnoj sezoni, a koje predstavljaju moderno tumačenje klasičnih dela.

КЛАСИЧНО ПОЗОРИШТЕ – НОВА СТРАСТ: Вечерас у Вршцу почиње фестивал „Вршачка позоришна јесен“

Foto: A.Avramesku

Karte za sve predstave odmah su planule i gotovo da ih nema, što potvrđuje da Vrščani vole svoj festival.

Prvi će na veliku scenu, tradicionalno, izaći domaćin NP „Sterija“, koji će se predstaviti scenskim spektaklom „Koštana – San – Eros – Greh“, u režiji Vladimira Lazića. Publiku, koja ovu predstavu smatra jednom od najboljih u poslednjih dvadesetak godina, očekuje veliko iznenađenje, jer će, umesto glumice Jovane Božić, ulogu zanosne Ciganke tumačiti novo lice na cršačkoj pozorišnoj sceni Korina Troća.

U subotu će biti izvedena „Urnebesna tragedija“ u koprodukciji narodnih pozorišta iz Beograda i Republike Srpske, a u nedelju „Radovan Treći“ u koprodukciji NP Sombor i Budva Grad Teatar.

Foto: N.Babić

Predstava "Mihael Kolhas" JDP

Jugoslovensko dramsko pozorište će se u ponedeljak predstaviti višestruko nagrađivanim komadom „Mihael Kolhas“ u režiji Borisa Liješevića, a Pozorište mladih iz Novog Sada Šekspirovom „Bogojavljenskom noći“.

Osim stručnog žirija, predstave će ocenjivati i publika, koja će na kraju svake večeri papiriće sa ocenom ubacivati u posebnu kutiju.

U sredu uveče će, u čast nagrađenih, biti izveden kabare, u kom će poznati glumci pevati pesme iz svetski poznatih filmova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MESEC BORBE PROTIV RAKA DOJKE – Karavan „Budi hrabra, pregledaj se“ stigao u Zaječar