NAGRAĐENI STIŽU NA FAF: U programu 30.Festivala autorskog filma i ostvarenja "Emilija Perez" i "Seme svete smokve"

V.V.S.

22. 10. 2024. u 15:14

JUBILARNI 30. festival autorskog filma održava se od 22. do 29. novembra, a na njemu će biti predstavljene premijere najnovijih autorskih filmova iz celog sveta.

НАГРАЂЕНИ СТИЖУ НА ФАФ: У програму 30.Фестивала ауторског филма и остварења Емилија Перез и Семе свете смокве

foto promo

Sa ovogodišnjeg filmskog festivala u Kanu na FAF stižu dva nagrađena ostvarenja, "Emilija Perez" Žaka Odijara i "Seme svete smokve" Mohamada Rasulofa.

Film "Emilija Perez" Žaka Odijara donosi neobičnu priču o Riti, prekvalifikovanoj advokatici koja radi u firmi koja brani kriminalce. Neočekivano, pruža joj se prilika da pobegne iz tog okruženja, kada je vođa kartela, Manitas, angažuje da mu pomogne da se povuče iz kriminalnog sveta. Manitas joj otkriva svoj višegodišnji tajni plan - da postane žena o kojoj je oduvek sanjao...Ovaj triler i mjuzikl predvode glumice Zoe Saldana, Karla Sofija Gaskon, Selena Gomez i Adriana Paz koje su na ovogodišnjem Kanskom festivalu ravnopravno podelile nagradu za najbolju glumicu.

Dve nagrade Kanskog festivala dobilo je i ostvarenje "Seme svete smokve", nagrađivanog iranskog reditelja Mohamada Rasulofa. Film donosi intenzivnu priču o porodičnim i društvenim borbama u savremenom Iranu. Priča prati Imana, istražnog sudiju čije unapređenje se poklapa s protestima u Teheranu. Kada njegov pištolj nestane, počinje da sumnja u svoju suprugu i ćerke, namećući stroge mere koje zatežu porodične odnose.

Inače, ovogodišnji FAF svečano otvara projekcija filma "Susedna soba" Pedra Almodovara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

NOVINARI i snimatelji ruske nacionalne televizije "1", krstare ovih lepih oktobarskih dana Srbijom snimajući materijal za dve epizode popularnog dokumantarno-serijskog programa "Život naših ljudi" (ŽIZN SVOIH). Emisija će biti emitovana na Prvom kanalu ruske državne televizije u udarnom terminu za novogodišnje praznike.

22. 10. 2024. u 12:15

Komentari (0)

ON JE ŠAMPION NARODA: Jelena Đoković smatra da je Novakova najveća pobeda to što ga obični ljudi vole