"SOMUS" U ZNAKU TRADICIJE: U Somboru počinju 12. Somborske muzičke svečanosti

J. L.

22. 10. 2024. u 14:51

Pod sloganom "Muzičke niti, porodične priče" od 24. do 28. oktobra u velikoj sali Gradske kuće održaće se 12. Somborske muzičke svečanosti (Somus).

СОМУС У ЗНАКУ ТРАДИЦИЈЕ: У Сомбору почињу 12. Сомборске музичке свечаности

foto: Grad Sombor

Manifestaciju koju organizuje KC "Laza Kostić" otvoriće koncert koji nosi naziv „Muzika koja spaja” na kome će nastupiti Maja Bogdanović (violončelo), Daniel Rouland (violina), a gosti će biti Lidija Bizjak i Pablo Šacman.  U petak će biti održan program pod nazivom „Rođen 1793. - čajanka kod gospodina Tvajningsa” u izvođenju pijaniste Dušana Toromana, koji će svirati na klaviru iz 1793. godine. Gost će biti pijanistkinja Sanja Bizjak.

Subotnje koncertno veče nosi naziv „Jevreji u muzici”, a dela Korngolda, Bloha, Šenberga, Klajna, Vebera, Vilijamsa, Goliova, Koen-Vajserta izvodiće Pablo Šacman, Lidija i Sanja Bizjak, Mihajlo Zurković, Maja Bogdanović, Daniel Rouland, Srđan Stojnović, Jožef Bisak, Ivica Marušević i Nikola Marjanov.

U nedelju će biti matine program „Mladi Somborci”, a dela Betovena, Šumana i Mokranjca izvešće pijanistkinja Katarina Malbaša. Nedeljni večernji koncert „Fa-mi-li na Jadranu” sadržaće muziku domaćih kompozitora za dva klavira, Milana Mihajlovića i Isidore Žebeljan. Kompozicije će izvesti Lidija i Sanja Bizjak, sa gostima Majom Bogdanović i Danielom Roulandom.

Festival će biti zatvoren večernjim koncertom „Somus familija svoj(oj) deci - životinjski karnevali u ogledalu: Sen-Sans, Koneson”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

NOVINARI i snimatelji ruske nacionalne televizije "1", krstare ovih lepih oktobarskih dana Srbijom snimajući materijal za dve epizode popularnog dokumantarno-serijskog programa "Život naših ljudi" (ŽIZN SVOIH). Emisija će biti emitovana na Prvom kanalu ruske državne televizije u udarnom terminu za novogodišnje praznike.

22. 10. 2024. u 12:15

Komentari (0)

NEVEROVATAN POPUST JOŠ SAMO PAR DANA! Ne propustite priliku za veliku uštedu