GRAND PRI ZA „ZLOČIN I KAZNU“: Predstava Pozorišta mladih pobednica festivala monodrame u Bečeju

J. S.

21. 10. 2024. u 13:39

MONODRAMA “Zločin i kazna” Pozorišta mladih iz Novog Sada u izvođenju Aleksandra Milkovića dobila je Grand Pri 12. Be : femona – Bečejskog festivala monodrame, koji se minulog vikenda završio u Bečeju.

ГРАНД ПРИ ЗА „ЗЛОЧИН И КАЗНУ“: Представа Позоришта младих победница фестивала монодраме  у Бечеју

Foto /Pozorište mladih

Za predstavu, koju je inspirisana kultnim romanom  Fjodora Mihailoviča  Dostojevskog, režirala Emilija Mrdaković, tročlani žiri - Dušanka Stojanović Glid (prvakinja Drame NP Beograd) i Hermina Erdelji (glumica NP Subotica), te rediteljka Sonja Petrović - imao je samo reči hvale.

U obrazloženju žiri navodi: “Uzimajući se u koštac sa klasičnim delom, autorski tim uspeva da stavi Raskoljnjikova u mrežu pozorišnih mogućnosti, koristeći moderna, savremena i raznolika sredstva. U psihološkom raskolu rastrzanog uma na rubu razuma i dileme o dobru i zlu, Aleksandar Milković suptilno i nepretenciozno uspeva da izazove snažnu, ekspresivnu, strastvenu, emotivnu i krhku dramsku radnju, što ga na ovom festivalu pozicionira u centar pažnje dometa i mogućnosti monodrame koja stvara utisak celovitog dela.“

U konkurenciji su bile monodrame Zijaha Sokolovića, Nikole Rakočevića, Sare Simović, Danijela Tota, Milene Predić i Jelene Bosanac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK KAO ŠEIK: Đoković obukao tradicionalnu arapsku nošnju, izazvao reakcije na internetu (FOTO)