GOSTUJE POZORIŠTE IZ GRAČANICE: Predstava "Kasica prasica" na sceni Narodnog pozorišta U Beogradu

V.V.S.

16. 10. 2024. u 14:31

NARoDNO pozorište u Prištini ( sa sedištem u Gračanici) gostuje 21. oktobra na Sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta u Beogradu, s komedijom "Kasica prasica" - po tekstu Ežena Labiša i u režiji Ksenije Krnajski.

ГОСТУЈЕ ПОЗОРИШТЕ ИЗ ГРАЧАНИЦЕ: Представа Касица прасица на сцени Народног позоришта У Београду

foto NPP

- Labiš je u ovom vodvilju iz 1864. godine sočno i duhovito isheklao likove koje glumci i sto pedeset godina kasnije sa uzbuđenjem igraju na scenama širom sveta, a publika se smeje malograđanštini, neobrazovanosti, mitomaniji i sebičluku, baš kao da je to o tamo nekima, a ne o ovde, nama - ističe rediteljka Ksenija Krnjajski. - Grupa zgubidana, dovoljno lukavih da žive od tuđeg rada, živi u malom mestu i kao glavni društveni događaj imaju igranje karata subotom. Skupljaju novac od uloga i premije i planiraju da sa njim učine nešto krupno od opšte koristi. To krupno se, kad se novac izbroji, pretvori u gomilu sitnih interesa...

U podeli su Bojan Stojčetović, Aleksandra Cucić, Milica Burazer, Branko Babović, Nemanja Janičić, Tamara Tomanović, Nikola Stanković, Rade Maričić, Jelena Orlović, Nikola Đorđević i Nebojša Đorđević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOKTORI ME DIŽU IZ MRTVIH: Milica Milša ima veliki zdravstveni problem