"VAMPIR" NA SCENI "MADLENIJANUMA: Gostuje ansambl Državne kamerne opere Sankt Peterburg s delom Hajnriha Maršnera

V.V.S.

15. 10. 2024. u 15:26

NA Velikoj sceni "Madlenijanuma" publika je u prilici da 16. oktobra prvi put gleda jednu nemačku romantičnu operu, u dva čina - "Vampir" Hajnriha Maršnera, u izvođenju Državne kamerne opere Sankt Peterburg.

ВАМПИР НА СЦЕНИ МАДЛЕНИЈАНУМА: Гостује ансамбл Државне камерне опере Санкт Петербург с делом Хајнриха Маршнера

foto M. Shakhmametieva

Pred gledaocima će se naći priča o mračnoj strani ljudske prirode, ljubavi, izdaji i iskupljenju, a veliki operski reditelj Jurij Aleksandrov(inače rukovodilac Državne kamerne opere Sankt Peterburga)ovim povodom kaže:

- Smatram da je Maršnerova muzika izvanredna, jer je on pravi pozorišni kompozitor koji stvara dramski sudar s toliko detalja, tako hrabro, samouvereno i jasno da reditelj može samo da se prepusti talasu emocija i muzike, natera sebe i izvođače da se potpuno predaju ovom elementu.

Neće to biti još jedna horor priča, ističe Aleksandrov, već prikazivanje patnje nesrećnog bića koga je sudbina pretvorila u vampira, u monstruma, ali u njemu i dalje postoje ostaci ljudske svesti.

Ansamblom diriguje Maksim Valjkov, scenograf i kostimograf je Vjačeslav Okunjev, hor-majstor je Igor Potocki, koreograf Vasil Panajotov

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAFIN POSLEDNJI PLES: Evo koje bogatstvo treba da izdvojite ako želite da gledate Nadala poslednji put