MODNA REVIJA ZA PUBLIKU: Beogradska filharmonija u novoj koncertnoj garderobi

Novosti online

07. 10. 2024. u 19:47

POSEBNIM modnim defileom Beogradska filharmonija je predstavila novu koncertnu garderobu koju je kreirao Modni studio Zabunović, a izradila fabrika Luss Textile , a uoči filharmonijskog koncerta u petak 4. oktobra, filharmoničari su priredili modnu reviju za svoju publiku koja je ogromnim aplauzom pozdravila novo izdanje muzičara.

МОДНА РЕВИЈА ЗА ПУБЛИКУ: Београдска филхармонија у новој концертној гардероби

Foto: Beogradska filharmonija

U novoj koncertnoj sezoni pod nazivom „Do poslednjeg takta“, Beogradska filharmonija ima novu koncertnu garderobu i različite odevne kombinacije adekvatne za raznovrsne nastupe orkestra. Koncertna garderoba je donacija Beogradskoj filharmoniji od strane Modnog studija Zabunović i fabrike Luss tekstil, a na inicijativu članice upravnog odbora Beogradske filharmonije Suzane Vasiljević.

Foto: Beogradska filharmonija

 

Verujući da moda i muzika dele istu suštinu koja se odnosi na izraz emocija i kreativnost, dizajner Aleksandar Zabunović je nastojao da spoji ta dva sveta, stvarajući kostime koji će pojačati doživljaj publike i učiniti svaki nastup filharmonije još posebnijim:

- Kada me je Beogradska filharmonija pozvala da kreiram nove kostime za njihov orkestar, osetio sam neizmernu radost ali i odgovornost.

Foto: Beogradska filharmonija

 

Muzika je oduvek bila neiscrpan izvor inspiracije za mene, a mogućnost da doprinesem vizuelnom identitetu tako prestižne institucije je za mene velika čast.

Foto: Beogradska filharmonija

 

Tokom kreativnog procesa, proveo sam mnogo vremena sa članovima orkestra, slušajući njihove priče, razumevajući njihove potrebe i želje.

Foto: Beogradska filharmonija

 

Želeo sam da kostimi ne budu samo odeća, već da postanu produžetak njihove umetnosti, odražavajući strast i energiju koju unose u svaki nastup.

Foto: Beogradska filharmonija

 

Kreirao sam prvu verziju kostima koju smo zajedno unapređivali kako bismo postigli savršenu ravnotežu između estetike i funkcionalnosti.

Foto: Beogradska filharmonija

 

Verujem da će ovi novi kostimi doprineti sveukupnom doživljaju publike i dodatno istaknuti eleganciju i profesionalizam orkestra - rekao je Aleksandar Zabunović.

Foto: Beogradska filharmonija

 

Domaća porodična tekstilna kompanija koja se bavi proizvodnjom odevnih predmeta najvišeg kvaliteta, Luss tekstil, za Beogradsku filharmoniju je sašila čak 824 komada garderobe:

- Zadovoljstvo nam je i izuzetna čast sto smo od strane Beogradske filharmonije prepoznati kao kompanija koja može da odgovori jednom ovakvom izazovu. Iako iza nas stoji dugogodišnje iskustvo i mnoštvo zadovoljnih klijenata i uspešno realizovanih projekata, ovaj projekat je zaista bio poseban izazov za nas.

Foto: Beogradska filharmonija

 

Radili smo sa najkvalitetnijim materijalima dostupnim na evropskom tržištu.

Foto: Beogradska filharmonija

 

Dodatni izazov je bilo pronaći kompromis između umetničke kreacije, želja i potreba članova orkestra i praktičnih zahteva koje sobom nosi sam proces izrade ovih fenomenalnih komada garderobe. Zato je svaki komad šiven sa posebnom pažnjom i posvećenošću uz poštovanje želja obe umetnosti koje su se u ovom projektu spojile - muzika i mode. Iskreno se nadamo da će novi vizuelni identitet orkestra biti prepoznat i od strane publike na način kako su ga prihvatili i uvaženi članovi orkestra - sa oduševljenjem - rekao je Sava Mitrović, generalni direktor kompanija Luss Textile.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

URBANI OKTOBAR: Mladi stvaraju bolju budućnost