SVETLOST I SENKE, KAO PROSTOR I VREME: Postavka "Visoko podne" Mirona Mutaovića u Malom salonu Galerije "Štab"

M.A.K.

02. 10. 2024. u 17:00

IZLOŽBA slika "Visoko podne" autora Mirona Mutaovića, otvorena je u Malom salonu Galerije "Štab" u Profesorskoj koloniji (Čarlija Čaplina 33). Postavku čini i serija radova malih formata nazvana "Vrhovi".

СВЕТЛОСТ И СЕНКЕ, КАО ПРОСТОР И ВРЕМЕ: Поставка Високо подне  Мирона Мутаовића у Малом салону Галерије Штаб

Foto promo

Istoričarka umetnosti Ana Kršljanin zapaža da su prikazane skulpture "izvedene iz svog urbanog konteksta i predstavljene u neutralnom kadru, bez identiteta, ograničenom na samu statuu i prostrano nebesko plavetnilo, i dodaje: -Izložba "Visoko podne" predstavlja meditaciju o odnosu svetlosti, senke, forme, prostora i vremena. Mutaović svojim delima postavlja pitanja o prolaznosti i trajnosti, o granicama perceptivnog iskustva i mogućnostima vizuelne reprezentacije u savremenom umetničkom kontekstu", zaključuje Kršljanin.

Mr Miron Mutaović (1973.) diplomirao je 1997. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Čedomira Vasića, dok je 1999. godine magistrirao na istom fakultetu. Jedan je od osnivača umetničke grupe KEROZIN, poznate po radu u Muzeju avijacije. Vanredni je profesor na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Nišu. Izložba će biti otvorena do 15. oktobra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAKOVIM RIVALIMA SE OVO NEĆE SVIDETI: Đoković poslao moćnu poruku