DŽEJN OSTIN NA POZORIŠNOJ SCENI: "Gordost i predrasuda" premijerno u "Madlenijanumu"

V.V.S.

24. 09. 2024. u 16:49

NA Velikoj sceni Opere i teatra "Madlenianum" najpopularnije delo Džejn Ostin "Gordost i predrasuda" premijerno će biti izvedeno 17. novembra, po dramatizaciji Izobel Mekartur.

ЏЕЈН ОСТИН НА ПОЗОРИШНОЈ СЦЕНИ: Гордост и предрасуда премијерно у Мадленијануму

foto "Madlenianum"

"Gordost i predrasuda" (u prevodu reditelja Ivana Vukovića i glumice Bojane Stefanović) radi se u žanru komične melodrame, ali će biti obogaćena muzičkim numerama u aranžmanu kompozitora Draška Adžića.

Dramatizacija Mekarturove je zamišljena kao rasprava služavki koje komentarišu romantičnu radnju ovog klasika i zdušno glume glavne aktere priče koja prati porodicu Benet i njenih pet neudatih ćerki...

Scenografiju potpisuju Ema Stojković i Jelena Kesić, kostime Dragica Laušević, dramaturg je Maja Todorović, za scenski pokret zadužena je Marija Milenković, a za scenski govor Nikola Živanović.

U predstavi reditelja Ivana Vukovića igraju Ljubinka Klarić, Bojana Stefanović, Suzana Lukić, Milena Živanović, Tamara Aleksić i Borjanka Ljumović, dok je jedini glumac u ovoj podeli Goran Jevtić - kojeg će publika moći da vidi i u ženskom liku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NASTAVLJA SE BRUKANJE NA NAJVIŠEM NIVOU Crnu Goru u NJujorku ne predstavljaju ni predsednik ni premijer