MILO RAU OTVARA 58. BITEF: Poznati reditelj, čije su dve predstave već učestvovale na beogradskom festivalu, svečano podiže zavesu

V.V.S.

24. 09. 2024. u 16:31

JEDNO od najvećih imena savremenog pozorišta, čuveni reditelj Milo Rau, otvoriće ovogodišnji Bitef koji se održava u Beogradu, od 25. septembra do 4. oktobra.

МИЛО РАУ ОТВАРА 58. БИТЕФ: Познати редитељ, чије су две представе већ учествовале на београдском фестивалу, свечано подиже завесу

foto M.Savino

Milo Rau (Bern, 1977) reditelj je, pisac i rezidencijalni umetnik u NT Gentu, a od prošle godine i umetnički direktor Bečkog festivala (Wiener Festwochen). Studirao je sociologiju, germanistiku i romanistiku u Parizu, Berlinu i Cirihu, gde su mu, između ostalih, predavali Pjer Burdije i Cvetan Todorov. Kritičari ga nazivaju "najuticajnijim" (Cajt), "najnagrađivanijim" (Suar), "najinteresantnijim" ("Standard"), "najkontroverznijim" ("Republika"), "najskandaloznijim" ("Njujork tajms") ili "najambicioznijim" ("Gardijan") umetnikom našeg vremena.

Do sada je potpisao više od 50 predstava, filmova, knjiga i akcija, a njegove pozorišne produkcije prikazivane su na svim značajnim međunarodnim festivalima, uključujući i Bitef: njegova predstava "Orest u Mosulu" otvorila je 53. Bitef, dok je na 50. festivalu gostovao sa projektom "Saosećanje. Istorija mitraljeza." Ove godine u glavnom programu je njegova predstava "Antigona u Amazonu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk