ZGRADE BEZ LJUDI: Izložba fotografija "Paralelni svetovi" Marije Milinković i Bojane Bojović Milošević

M.A.K.

10. 09. 2024. u 16:56

AKADEMSKE umetnice Marija Milinković i Bojana Bojović Milošević, predstavljaju se u galeriji "Singidunum", od 11. do 19. septembra, zajedničkom izložbom fotografija "Paralelni svetovi", čija tema je urbana arhitektura.

ЗГРАДЕ БЕЗ ЉУДИ: Изложба фотографија Паралелни светови Марије Милинковић и Бојане Бојовић Милошевић

Foto promo

Na njihovim snimcima su uglavnom fasade od ogledala koje u tajnosti čuvaju ono što se odvija unutar zgrada. Crno-bele i kolor fotografije vizuelizuju trenutke života grada koji se kontinuirano odvija na staklenim fasadama, koje umnožavaju svetove i grade kompozicije sačinjene od delova arhitektonskih celina, ali i vode dijaloge sa zaustavljenim oblacima ili uličnim svetiljkama, primećuje Marija Ristić, istoričarka umetnosti, i dodaje:

- Prolazeći izložbenom postavkom čini nam se da gledamo svojevrsne "selfije zgrada." Selfiji, kao artefakti savremenog društva, nastoje da kreiraju zacrtane identitete pojedinaca, ali, kako je čovek pored telesnog i biće osećaja, nekontrolisano se stvara međuprostor koji dopušta da u predstavu utkamo i ono što nije prisutno, metodom "kada se o nečemu mnogo priča, znači da se o nečemu drugom mnogo ćuti." Grandiozni oblici savremene arhitekture prilagođeni su nezainteresovanosti jednog čoveka prema drugom, na koju su kritičari upozoravali da će uslediti. Otuda je na fotografijama naglašena prisutnost betona, kao i odsustvo ljudske figure.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO PREVARANT ILI PSIHO Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima

RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO "PREVARANT" ILI "PSIHO" Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima

RAJAN Vesli Rut, osumnjičeni za pokušaj ubistva kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa, pretio je da će ubiti lidere Rusije i Severne Koreje, Vladimira Putina i Kim Džong Una, objavio je list „Vol strit džornal“, koji je razgovarao sa Amerikankom Čelsi Volš, koja se nekoliko puta sastala sa Rutom u Kijevu 2022. godine.

17. 09. 2024. u 09:50

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

ODEM NA GROBLJE, PIJEM RAKIJU, PA TAMO ZASPIM: Ispovest Vesne Zmijanac - pevačica je vodila tešku borbu