PRIKAZ UNUTRAŠNJEG SVETA: Dela Aleksandra Kačara na retrospektivi u KC Zrenjanina

M.A.K.

03. 09. 2024. u 16:37

RETROSPEKTIVA izložba akademskog slikara Aleksandra Kačara, od 5. do 17. septembra, u Kulturnom centru Zrenjanina, obuhvatiće stvaralaštvo ovog značajnog zrenjaninskog umetnika, od prvih do najnovijih radova.

ПРИКАЗ УНУТРАШЊЕГ СВЕТА: Дела Александра Качара на ретроспективи у КЦ Зрењанина

Foto promo, KC Zrenjanin

Nakon što je završio Akademiju likovnih umetnosti u Novom Sadu, prvi put je samostalno izlagao u Ljubljani 1988. godine, a potom je izlagao širom bivše Jugoslavije.

- Sadašnjom izložbom želim da pokažem poštovanoj publici jedan retrospektivan izbor mojih slika, koje najbolje pokazuju faze moje umetnosti od prvih koraka do najnovijih radova - izjavio je Kačar povodom retrrospektive. - Dugačak put jednog umetnika sadrži veoma individualne i intimne znake, istovremeno osnovne vrednosti, koje povezuju moje radove sa drugim pravilima istorije likovne umetnosti i primenom svih slikarskih tehnika. U ovoj izložbi prikazujem najranije korake, i onda iz perioda u period, može da se vidi, kako utiče sudbina na tematiku slike. U suštini umetnost se dešava u samom čoveku, u unutrašnjom svetu, nezavisno od dešavanje običnog života. Ovu dinamiku, pokret između spoljnog i unutrašnjog sveta - to želim da pokažem sa mojim veoma pažljivo i namerno izabranim, za mene najvrednijim i najznačajnijim slikama, koje pokazuju prošlost i sadašnjost mog životnog rada i služi kao dobar i jak fundamenat za moj budući rad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUD ŠOKIRAO TENISKI SVET: Evo šta je rekao o Sinerovom doping skandalu!