POBEDILA PREDSTAVA "NIJE SMRT BICIKLO": Dodelom nagrada završen 11. Festival "Novi Tvrđava teatar" u Čortanovcima

V.V.S.

03. 09. 2024. u 13:12

NAJBOLjA predstava 11.Festivala "Novi Tvrđava teatar" je "Nije smrt biciklo (da ti ga ukradu)" po tekstu Biljane Srbljanović (režija Andrej Nosov) u izvođenju ansambla Narodnog pozorišta u Beogradu.

ПОБЕДИЛА ПРЕДСТАВА НИЈЕ СМРТ БИЦИКЛО: Доделом награда завршен 11. Фестивал Нови Тврђава театар у Чортановцима

foto Narodno pozorište u Beogradu

Ovako je odlučio stručni žiri ( Sonja Damjanović, Nataša Gvozdenović i Milovan Filipović), vrednujući šest naslova u takmičarskoj konkurenciji.

Na Festivalu u Čortanovcima priznanje za režiju osvojio je Andrej Nosov za postavku iste predstave. Nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je Alisi Lacko u predstavi "Duh je naša domovina" Srpskog pozorišta u Mađarskoj (Budimpešta), dok je za najbolju mušku ulogu priznanje dodeljeno Maku Tepšiću u ostvarenju "Siroti" Gledališča Koper, Slovenija.

Specijalnu nagradu za uspešnu simbiozu performansa, video-arta , dokumentarizma I dramskog teatra dobio je autorski I interpretatorski tim predstave "Utopija danas" Centra za kulturu Tivat, SKC Novi Sad, KC Grad iz Beograda i Trinidada iz Novog Sada. Dodeljene su i specijalne nagrade za glumu - Mireli Predojević za ulogu u predstavi "Let iznad kukavičijeg gnezda", Narodnog pozorišta iz Prijedora i Tiboru Kakonjiu za angažman u predstavi "Duh je naša domovina" Srpskog pozorišta u Mađarskoj, Budimpešta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUD ŠOKIRAO TENISKI SVET: Evo šta je rekao o Sinerovom doping skandalu!