SUNČEVA SVETLOST NA SLIKAMA: Dela Srđana Stefanovića na izložbi u "Staroj kapetaniji"

M.A.K.

02. 09. 2024. u 17:55

U UMETNIČKOJ galeriji Stara kapetanija, 4. septembra u 19 časova biće otvorena izložba"Solarne konvergencije", Srđana Stefanovića, multimedijalnog umetnika.

СУНЧЕВА СВЕТЛОСТ НА СЛИКАМА: Дела Срђана Стефановића на изложби у Старој капетанији

Foto promo

Ova izložba, koju je kustoski oblikovala istoričarka umetnosti Jana Milosavljević, predstavlja spoj nauke, tehnologije i umetnosti, pružajući posetiocima priliku da sagledaju umetnost iz nove perspektive.

Stefanović, kako piše u najavi, koristi retke i pažljivo odabrane materijale - prirodne pigmente, srebro nitrate i starinske Agfa i Hamer ploče iz pedesetih godina prošlog veka - kako bi stvorio dela koja odišu autentičnošću i dubinom:

- Ključni element njegovih radova je sunčeva svetlost, koja igra centralnu ulogu u procesu stvaranja, posebno u slikama iz serije "Solarne konvergencije". Ova izložba nudi ne samo vizuelni, već i intelektualni izazov, istražujući odnos između svetlosti i tame, prirodnih elemenata i ljudskog iskustva.

Izložba ovovg likovnog stvaraoca, sa iskustvom asistenta i saradnika profesora Miloša Šobajića trajaće do 15. septembra. Imao je sedam samostalnih izložbi i učestvovao na brojnim grupnim , kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA PODRŠKA ZA ORLOVE: Kapiten Srbije na tribinama, bodri tenisere Srbije protiv Grčke (VIDEO)