O RUSKOJ AVANGARDI I "KRAJU ISTORIJE": Međunarodna naučna konferencija u Teatru "Vuk"

V.V.S.

02. 09. 2024. u 13:04

MEĐUNARODNA naučna konferencija "Avangarda i kraj istorije" održaće se u Beogradu se od 6. do 8. septembra: na inicijativu i u organizaciji prof. dr Kornelije Ičin sa Beogradskog univerziteta i prof. dr Sinjiti Murate sa Univerziteta "Sofija" iz Tokija, u našoj prestonici će se okupiti 50-ak najeminentnijih znalaca ruske avangardne književnosti i umetnosti iz Rusije, Ukrajine, SAD-a, Izraela, Japana, Nemačke, Italije, Francuske, Švajcarske, Letonije i Srbije.

О РУСКОЈ АВАНГАРДИ И КРАЈУ ИСТОРИЈЕ: Међународна научна конференција у Театру Вук

foto promo

Ovim povodom, biće razmatrana pitanja pojma "kraja istorije", apokaliptike modernizma, proroštva o Holokaustu u svetskoj istoriji početkom HH veka, smrti Jugoslavije u "Balkanskom baroku" Marine Abramović, "života nakon smrti" moskovskog konceptualizma, varvara s kraja evropske civilizacije, "kraja istorije" Koževa i andergraunda, nuklearne apokalipse u poeziji Sapgira i drugo. Konferenciju će završiti rad "Univerzalnost zauma", kao mogućnost napuštanja vremenske ose i sjedinjenja s kosmičkom stvaralačkim umom.

Skup će se održati u Teatru "Vuk" koji će biti domaćin razgovora o ontološkoj prirodi stvaralaštva i putevima izlaska iz istorijskog privida fatalističke predodređenosti u vanvremensku dimenziju stvaranja, kao afirmacije čovekovog života sada i ovde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PIKSI, GLEDAŠ LI? Dok se Srbija muči sa realizacijom, Joveljić rešeta u Americi (VIDEO)