OTVORENA IZLOŽBA „BATA U 90 SLIKA“: Bogat program 48. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji

G. ĆIROVIĆ

15. 08. 2024. u 11:13

U sklopu pratećeg programa 48. Festivala fimskog scenarija koji se do 18. avgusta održava u Vrnjačkoj Banji otvorena je izložba fotografija „Bata u 90 slika“ posvećena Velimiru Bati Živojinoviću (1933-2016), jednom od najvećih i najpopularnijih jugoslovenskih i srpskih glumaca svih vremena.

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „БАТА У 90 СЛИКА“: Богат програм 48. Фестивала филмског сценарија у Врњачкој Бањи

G.Šljivić

Uz uspomene na Batiine legendarne role i važne trenutke u karijeri, tu su i foto zabeleške sa kolegama, sa snimanja filmova, festivala, svakodnevice i privatnog života.

u ovdašnjoj Narodnoj biblioteci „Dr Dušan Radić“ danas će se održati „Simpozijum „Krimići u regionalnoj kinematografiji: Pavao Pavličić kao paradigma“, a u večernjim satima, kako je najavljeno i promocija izdanja „Idemo dalje“ autora Slobodana Stojanovića i „Mojih 500 glumaca“ Zdravka Šotre, dok je na Trgu kulture u 19.30 zakazan koncert filmske muzike lokalnog rok bena „Lokomoušn“.

FFS

Iz filma "Radnička klasa ide u pakao"

A, u takmičarskom programu, publika će večeras na letnjoj pozornici od 20.30 najpre moći da pogleda film „Za danas toliko“ Marka Đorđevića, a potom u 22 sata i film „Radnička klasa ide u pakao“ po scenariju i u režiji Mladena Đorđevića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PAVKOVIĆ OTKRIO ŠTA MU JE ĐINĐIĆ REKAO: Dosmanlije imale kukavički plan za 6. oktobar