"BUDUĆNOST" U BUDVI: Predstava Beogradskog dramskog i ljubljanskog teatra na festivalu "Grad teatar"

V.V.S.

09. 08. 2024. u 16:34

PREDSTAVA "Budućnost",nastala u saradnji Beogradskog dramskog pozorišta i Mesnog gledališča Ljubljana, biće izvedena 10.avgusta na budvanskom festivalu "Grad teatar".

БУДУЋНОСТ У БУДВИ: Представа Београдског драмског и љубљанског театра на фестивалу Град театар

foto BDP

Ovo ostvarenje, po tekstu Žige Divjaka i Gregora Zorca( u režiji Žige Divjaka), odabrano je i za selekciju 58. Bitefa festivala, uz obrazloženje:

"Slovenački reditelj u ovom projektu nastavlja da istražuje distopijske vizije sveta svojstvene njegovoj autorskoj poetici, ali ovog puta pomerajući fokus sa antropocentrične perspektive na neljudska iskustva. Ova gotovo neverbalna predstava upečatljive estetike priča priču o susretu ptica sa otpadom koji ljudi ostavljaju za sobom. Divjak istražuje destruktivne uticaje kapitalizma i konzumerizma na prirodni svet, kreirajući dirljivu predstavu koja nas podstiče na hitno preispitivanje sopstvenog odnosa prema prirodi".

Pored Žige Divjaka, autorski tim čine Gregor Zorc, dramaturg i asistent reditelja, Igor Vasiljev, scenograf ,Tina Pavlović, kostimografkinja i Blaž Gracar, kompozicija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

U ZATVOR ZBOG PEDOFILIJE: Glumac iz Lud, zbunjen, normalan osuđen zbog bludničenja nad dečakom