SEDMO IZDANJE DUNAV FILM FESTA: Premijere na smedervskoj tvrđavi

M. N. M.

06. 08. 2024. u 15:46

SEDMO izdanje međunarodnog filmskog festivala Dunav Film Fest biće održano od 20. do 25. avgusta u Malom gradu Smederevske tvrđave, ali i na lokacijama poput Dunavskog parka, Platoa kod Karađorđevog duda i u Centru za kulturu Smederevo.

СЕДМО ИЗДАЊЕ ДУНАВ ФИЛМ ФЕСТА: Премијере на смедервској тврђави

promo

Festival će u utorak, 20. avgusta u 20 časova biti svečano otvoren projekcijom filma "Bauk" (na slici kadar iz filma) Gorana Radovanovića. Radnja filma prati osmogodišnjeg dečaka Savu koji sa svojom majkom prolazi strahote NATO bombardovanja Srbije 1999, pokušavajući da zadrži svoj neiskvareni, dečiji pogled na svet.

- Posle svetske premijere na Međunarodnom filmskom festivalu u Moskvi, kao i desetak festivalskih prikazivanja širom sveta, od Urugvaja i Brazila do Portugala i Italije, sa nestrpljenjem očekujem susret sa domaćom publikom. Dunav Fest biće prava prilika da se glumci, autorska ekipa i ja susretnemo sa nepatvorenim doživljajem našeg filma od strane publike koja je doživela bombardovanje 1999. Biće uzbudljivo - kaže scenarista i reditelj Goran Radovanović povodom projekcije na Dunav Film Festu, posle koje će se publici pokloniti ekipa filma.

U ostvarenju "Bauk" igraju Jakša Prpić, Sara Klimoska, Vojin Ćetković, Miloš Biković, Anđelija Filipović, Gordana Gadžić, Kalina Kovačević, Branka Šelić, Milena Jakšić.

Praznik filma koji već sedmu godinu stavlja Smederevo na mapu festivalskih prestonica premijerno će prikazati najznačajnija ostvarenja podunavske kinematografije. Publika će pod vedrim nebom moći da uživa u preko trideset ostvarenja podeljenih u četiri programske celine na četiri atraktivne lokacije. Na programu će se naći zapažena ostvarenja prestižnih festivala, veliki broj domaćih i regionalnih premijera, nagrađivani i filmovi priznatih reditelja ali i mladih autora i autorki, te premijera prve dve epizode serije koja će uskoro biti emitovana na televiziji.

Dunav Film Fest je takmičarskog karaktera, a nagradu "Dunavska lađa" za najbolji film u takmičarskoj selekciji dodeljuje stručni žiri sastavljen od renomiranih filmskih profesionalaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽIVOT IM SE MENJA ZBOG STROGIH PRAVILA KRUNE: Princ DŽordž i princeza Šarlot uskoro nigde više neće smeti da putuju zajedno