MOCART U "MADLENIJANUMU": U izvođenju srpskih i kineskih operskih umetnika, sve večeri za redom, opera Cosi fan tutte

V.V.S.

15. 07. 2024. u 14:20

U SARADNjI sa Operom i pozorištem "Madlenianum" ,Global Intercultural Performing Arts Cast (GIPAC) iz Pekinga predstaviće Mocartovu operu Cosi fan tutte 18. i 19. jula (dramaturgija i režija Aleksandar Nikolić), a ansamblom Nacionalnog simfonijskog orkestra Srbije dirigovaće Milica Jelić.

МОЦАРТ У МАДЛЕНИЈАНУМУ: У извођењу српских и кинеских опеrских уметника, све вечери за редом, опера Cosi fan tutte

foto GIPAC

Poseban kuriozitet predstavlja činjenica da će operu izvesti ansambl mladih srpskih i kineskih umetnika, koji nastupaju pod pokroviteljstvom princeze Jelisavete Karađorđević.

- Ova divna saradnja je jedinstveno svedočanstvo o univerzalnom jeziku muzike i o mostovima koje ona gradi između nacija i kultura. Sa oduševljenjem ću pratiti razvoj mladih umetnika i pružiti iskrenu podršku njihovom predstavljanju na scenama širom sveta, a posebno sam srećna da svoj prvi nastup imaju upravo pred beogradskom publikom - istakla je princeza Jelisaveta Krađorđević.

Sve kineske sopranistkinje su diplomirale na Centralnom konzervatorijumu muzike u Pekingu, vodećoj muzičkoj akademiji u Kini i studentkinje su vanrednog profesora Žang Žang, koja je debitovala u Srbiji kao Cerlina u "Don Đovaniju" 2018. godine.

U "Madlenijanumu" će u dve postavke i izvođenja nastupiti: Sinjui Cui i Lingci Huang kao Fjordilidi, Luji Sin i Sinjao Ceng kao Dorabela i Suan Žang i Đing Džou (Danling Đin) kao Despina.Tokom obe večeri nastupaju srpski mladi umetnici Stevan Karanac kao Ferando, Luka Jozić kao Guljelmo i Kiš Tamaš kao Don Alfonso.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTIŠAO IZ PARTIZANA, PA OTVORIO DUŠU: Saldanja otkrio kako su ga pokrali u Srbiji